Партнер рубрики Події

Тернопільські волонтери та АТОвці: "Президенту - імпічмент, Авакова - звільнити"

Тернопільські волонтери та АТОвці: "Президенту - імпічмент, Авакова - звільнити"
  • Імпічмент президенту Порошенку, звільнити міністра Авакова та змусити відповідати причетних до розгону та побиття людей під Верховною радою 3 березня. 
  • З такими вимогами на сесію облради 13 березня прийшли усі громадські організації учасників АТО та волонтерів. 

- Перше питання за імпічмент президенту, друге - звільнення Авакова  і третє - відповідальність причетних до розгону та побиття наметного містечка під Верховною радою 3 березня, - каже керівник волонтерської групи "Схід та Захід єдині назавжди" Василь Конько. - Ми хочемо об'єднати усіх АТОвців, депутатів, щоб ці три питання вирішити позитивно. Це мирна акція, ми прихильники того, щоб в Україні, а тим більше на Західній, обов'язкова акції мають бути мирними. 

Як зазначив керівник Тернопільського осередку ВО “Автомайдан” Ігор Василів, вони хочуть побачити реакцію депутатів облради на побиття людей під Верховною радою.

- Я розумію, що в цивілізованих країнах після застосованої сили до ветеранів та активістів, міністр Аваков повинен був би відразу піти у відставку, - каже Ігор Василів. - Тобто облрада має розглянути звернення до Верховної ради щодо відставки Авакова. Про імпічмент - це мав би бути закон без прізвища. Тобто немає значення чи це Порошенко, чи Тимошенко, такий закон країні потрібен. Бо якби ми мали такий важіль впливу в 2013-ому році, то напевно крові б не було, ми б змогли мобілізувати депутатів та зробити відставку Януковича. І в нас ще три простих питання - антикорупційний суд, зняття депутатської недоторканості і нове виборче законодавство. 

Перед початком сесії протестувальники зазначили, що блокуватимуть трибуну, якщо їхні питання не розглянуть та не вирішать. 

Нагадаємо, що нагороди від президента вирішили віддати тернопільські добровольці, громадські активісти після подій під Верховною радою 3 березня. Мирну акцію у облдержадміністрації вони провели у середу, 7 березня. Таким чином вони виражають підтримку тим бійцям, які постраждали під час розгону наметового містечка у Києві. 

Як зазначив Василь Конько, 13 березня поки жодної відповіді чи реакції на таку акцію вони не отримали.

- Я знаю, що уже віддали більше ста нагород з області, - каже пан Конько. - І ще сьогодні хлопці принесли нагороди. Нас підтримують і в інших містах.

Сесію облради розпочали з того, що голова облради Віктор Овчарук запропонував депутатам надати слово усім заявленим громадським організаціям та учасникам АТО. Представники організацій один за одним висловлювали свої вимоги. Після їхніх виступів відбулось голосування депутатів. Тепер потрібно усі звернення від волонтерів та АТОвців сформувати в одну заяву і надіслати до гаранта протягом тридцяти днів. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:02 Як рухаються справи з ремонтом моста в Теребовлі (ФОТО) photo_camera 12:03 Як прикрасили Тернопіль до Великодня: підбірка локацій для фото photo_camera 11:01 На Симоненка горів балкон у багатоповерхівці. Як вберегтись від пожежі під час свят 10:02 Легко, а кольори неймовірні: 7 натуральних барвників, якими можна розфарбувати яйця Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 09:02 Соковитий лаваш з червоною рибою: корисний варіант шаурми за 10 хвилин 22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up