Партнер рубрики Події

Тернопільський краєзнавець Тарас Циклиняк презентує нову книгу «Роман про Тернопіль»

Тернопільський краєзнавець Тарас Циклиняк презентує нову книгу «Роман про Тернопіль»

У книзі зібрано спогади тернополянина, лікаря Романа Івашкевича. Оповідач ділиться своїми історіями життя, які можна охарактеризувати, як споконвічну боротьбу за виживанння, боротьбу перед, під час та після війни.

23 жовтня у Тернополі в Центральній міській бібліотеці відбудеться презентація нової книжки Тараса Циклиняка «Роман про Тернопіль».

— У мене сьогодні свято, — написав Тарас на своїй сторінці у соцмережі. — Рідні книжки приїхали додому! Це був важкий проект і рішення писати під час війни про війну. Писати, як востаннє без жодного розуміння, що буде ввечері, не те, що через місяць.

Відео дня

— Ми нація переможців. Ми повинні пам'ятати, як жили наші батьки, дідусі та бабці. Мої книги про Тернопіль і життя 1930-1950 рр. Життя в окупації, життя під вибухами. Вони вижили і відбулися, і ми теж, бо у нас, безумовно, світле майбутнє. Це спогади двох тернополян знайомством із якими я щиро пишаюся. Нехай спочивають із Богом. 

Книги того разу «золоті" і дорогі. Наклад мізерний. Більшість уже в резерві. Відправлю Новою поштою по місту та країні. В Тернополі книги можна забрати на вул. Франка за попередньою домовленістю. Виручені кошти допоможуть реалізувати ще деякі фінальні проекти. Дякую усім за підтримку. Будьте здорові та щасливі, — йдеться у дописі.

Подія відбудеться 23 жовтня (у неділю) 2022 р., о 13:00.

Адреса: м. Тернопіль, вул. Руська, 31, Центральна міська бібліотека, другий поверх.

Довідка

Тернопільський краєзнавець Тарас Циклиняк понад 10 років досліджує довоєнний Тернопіль. Він є упорядником серії книг «Дитинство Тернополя». Раніше він зняв кілька документальних фільмів про життя у цьому місті та проводив екскурсі А ще він – співавтор проєкту відновлення годинника на Катедральному соборі УГКЦ в Тернополі та член творчої групи проєкту «Бронзовий Тернопіль», де створюють бронзові мініатюри втрачених архітектурних споруд Тернополя.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up