Партнер рубрики Події

Тернопільський літак віддали киянам (Оновлено) (ВІДЕО)

Тернопільський літак віддали киянам (Оновлено) (ВІДЕО)
Два рази голосували за питання про дозвіл на демонтаж літака МІГ-15 депутати Тернопільської міськради 5 лютого.

Спершу обранці тернополян віддали на підтримку відповідного проекту 30 голосів при необхідних 31. Утім, такий результат тернопільських депутатів не задовольнив, після 15-хвилинних дебатів вони повернулися до питання.

- "За" - 33 голоси. Проект підтримали, - констатував міський голова Роман Заставний.
Нагадаємо, що літак МІГ-15, який наразі височіє на постаменті на просп. Бандери, планують передати у Державний музей авіації у Києві.
- Він не має історичної цінності. Це - символ тоталітаризму, - оголосив своїм колегам депутат Григорій Бурбеза. - На ньому намальовані червоні зірки і серп із молотом - символи ідеології, яку уже засудили в Європі.
Так само підтримали ідею забрати літак і депутати Богдан Дригуш, Михайло Головко, Петро Тимочко та Микола Смаровайло.
- Уже існує рішення міськради про демонтаж, але його не виконали, - нагадує пан Смаровайло.
До речі, під час дебатів депутати неодноразово повторювали, що сесія 5 лютого - "остання нагода зняти літак". Мовляв, після виборів можливості для цього може і не бути. Але і в міськраді підтримують демонтаж не всі.
- Ми не маємо права робити такого, не порадившись із громадою, - намагався переконати колег депутат, військовий Сергій Корнійчук. - Його ставили наші батьки, які робили місто прекрасним, відбудовували його після війни.
Пан Корнійчук, за його словами, вважає, що питання на зразок прийнятого роз'єднують людей.
- Якщо кожен день будуть розбирати - хто правий, а хто - ні, то з цього нічого доброго не вийде, - каже військовий.
Він пояснює, що потрібно знати і шанувати всю історію України. Натомість прихильник демонтажу Григорій Бурбеза вказує, що літак - насправді пам'ятник авіації, яка розбомбила Тернопіль у 1944 р. Також прихильники демонтажу вказують, що МІГ-15 не воював у Другій світовій війні.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (255)
  • Anonymous

    Думаю, що в Тернополі є набагато важливіші справи, ніж демонтування літака, але наша влада ними не займається, а натомість причепилася до ні в чому не винного пам'ятника.. Та й думаю, більшість тернополян зовсім не задумуються про те, в честь кого чи чого він там стоїть. Всі звикли до літака, і він зовсім не викликає асоціацій з радянською владою...

    Anonymous reply Anonymous

    УВАГА!!!! ВСІМ ХТО МОЖЕ ЗАХИСТИТИ ЛІТАК ВІД СВАВІЛЛЯ ЧИНОВНИКІВ ПИШІТЬ НА АДРЕСУ БУДЕМОЩОСЬ ДУМАТИ!!!!! [email protected] БУДЕМО БОРОТИСЬ!!!

    Anonymous reply Anonymous

    З сміттям спочатку виріши!
  • Anonymous

    Я проти того, щоб демонтували літак. Це історія, якою б вона не була. Наші діти про цю епоху читають у підручниках, може ми ще сторінки з них повидираєм? Якщо хочемо нових пам’ятників — будь ласка. Але чому саме на місці літака. Те що ми там спорудимо довіку будуть називати літаком. І всі знатимуть про що мова. Вчора на одному із телеканалів говорили, що його віддадуть у музей до столиці. І буде табличка, де буде згадане наше місто... А ще говорили, що власне цей літак до Тернополя ніякого відношення не мав, мовляв то навіщо він нам. Виникає питання а навіщо тоді у табличці писати про наше місто? Для Тернополя він становитиме дедалі більшу цінність. Особливо, коли він залишиться єдиним свідком війни...
  • Anonymous

    вони ідіоти: треба було перемалювати зірочки у синьо-жовті, а до кабіни посадити Бандеру! і всім би було весело
  • Anonymous

    КАРАУЛ!!!!!!!! Будинки в яких ми живемо, також будували при радянській владі!!! і школи, да і "білий будинок" облради!!! Їх небудуть часом зносити як признак тоталітаризму?? А-то 33 депутатам все в голову може стукнути :)

    Anonymous reply Anonymous

    Ганьба депутатам псевдопатріотпм!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up