Партнер рубрики Події

Тернопільський письменник Олександр Вільчинський презентував книгу

Тернопільський письменник Олександр Вільчинський презентував книгу
- У повісті описана середина 1970-тих, хлопці, школярі, які викопали на узбіччі криївку, - так розповідає про свою нову книжку тернопільський письменник Олександр Вільчинський. - Оскільки йдеться про перехідний вік, 14-16 років, звичайно, у них є якісь перші думки про дівчат, які в сусідньму селі красивіші, про один мотоцикл на чотирьох...

Його герої грають у футбол, у війну, рибалять, а влітку працюють у колгоспній будбригаді... А ще вони мають спільну таємницю, яка їх об'єднує - власну криївку.
Презентація книги Олександра Вільчинського “Криївка” відбулася 27 жовтня у книгарні “Є”. "Криївка", як розповідає автор, мала бути продовженням до "Останнього героя", розповідає автор.
- Коли я розповів цю історію своєму давньому товоришеві, директору нашого театру Ігорю Сачку, він пригадав, що в нього теж була своя криївка, яку він викопав власноруч, - додає Олександр Вільчинський. - Врешті-решт, через це йому перекрили дорогу у воєнне училище.
Його герої — трохи змодельвані, зізнається письменник.
Звичайно, вони не є копією тих хлопців, адже то були старші хлопці від мене на роки 3-4, - пригадує пан Вільчинський. - Та історія вже була легендою, до мене вона дійшла вже за переказами. Звичайно, нічим добрим ув той час це не закінчилося. Але оскільки ніхто не хотів цього роздувати, все це якось так і забулося.
Наступною його книгою буде детектив, ділиться письменник.
Я почну писати десь наприкінці листопада, - каже він. - До речі, це для мене найбільш творча пора. Також є в мене плани пов'язані з журналістикою, є колонка, яку я веду в газеті "20 хвилин". Можливо, зберуся, і з часом видам збірник.

Мар’яна ФЕНИК,
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Може, сучасним письменникам, які хочуть писати для дітей, варто повчитися у того ж Вс. Нестайка, - поменше політики з дурними натяками, побільше гумору, - доброго, дитячого. Тоді і діти сучасні потягнуться до книжки, якщо вона буде ЇМ (а не заполітизованим дорослим авторам) потрібна.

    Anonymous reply Anonymous

    а може сучасні письменники самі можуть вибирати про що вони мають писати і у кого варто повчитися?
  • Anonymous

    зає...ь як цікаво! справжні письменники повинні сьогодні писати про зовсім інші речі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up