Партнер рубрики Події

Тернополян закликають не йти на кладовища у Поминальну неділю

Тернополян закликають не йти на кладовища у Поминальну неділю

Глави українських церков поминальні Богослужіння перенесли на Троїцьку поминальну суботу – 6 червня.

Наближається поминальна неділя – 26 квітня, тернополян просять не йти на кладовище в цей день, йдеться у повідомленні Тернопільського штабу для боротьби з коронавірусом.

Глави українських церков поминальні Богослужіння перенесли на Троїцьку поминальну суботу – 6 червня.

Нагадаємо, Тернопільський міський штаб для боротьби з коронавірусом заборонив масово відвідувати кладовища на території Тернопільської громади та проводити поминальні відправи. 16 квітня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при облдержадміністрації вирішила заборонити на період дії карантину масове відвідування кладовищ на усій території Тернопільської області.

Відео дня

До слова, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк у зверненні до вірян напередодні Великодніх свят закликав вірних у пасхальний час утриматися від відвідин цвинтарів.

Священники не будуть служити панахид на цвинтарях у пасхальні дні. Цю традицію цього року у зв’язку з карантином переносимо на свято П’ятидесятниці (Зелені свята). Парафіяльні священники можуть відправити у храмі на другий день Пасхальних свят парастас з поминанням імен померлих без участі вірних, дотримуючись санітарних норм.

Читайте також Тернополян закликають не нести на могили штучних квітів

«Ситуація в області щодо коронавірусу в цілому, на жаль, ускладнюється і 21 квітня  ми отримали різкий підйом кількості підозр і кількості осіб, які захворіли, - зазначає заступник керівника обласного лабораторного центру, епідеміолог Володимир Паничев. 

Голова обладміністрації Володимир Труш теж звернувся до краян, аби ті дотримувалися карантину. 

- На жаль, не всі жителі краю дотримуються правила карантину і легковажать своїм здоров’я та здоров’ям своїх рідних, - зазначив голова ОДА. - Зафіксовані порушення і на Тернопільщині. Через таку поведінку українські медики і науковці очікують нові піки захворюваності орієнтовно на кінець квітня та 3-8 травня. Щоб цього не сталось, ми маємо свідомо поводитись у післяпасхальні дні.

16 квітня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при облдержадміністрації вирішила заборонити на період дії карантину масове відвідування кладовищ на усій території Тернопільської області. Тому наполегливо прошу вас не йди у ці вихідні на цвинтар.

Можливість молитовно згадати померлих родичів у ці після Пасхальні дні не єдина в році.
Виконати цей важливий обряд можна 6 червня на Троїцьку поминальну суботу та 7 листопада. Та й, зрештою, поминання померлих можливе будь-якого дня у приватній чи церковній молитві.
Заходи, які ми вживаємо для боротьби з коронавірусом є м’якшими, аніж ті, до яких вдаються в інших європейських країнах, де повністю заборонено релігійну діяльність на час пандемії.
Сильна віра, молитва і наша відповідальність зробить нас сильнішими. І ми обов’язково пройдемо цей шлях. Дякую за терпіння і витримку та сподіваємось на ваше розуміння й надалі.

В Офісі Президента зазначають, що Україна ще не пройшла піку захворюваності на коронавірусну інфекцію.

“Наступним нашим викликом будуть травневі свята. Сподіваюся, ми пройдемо їх спокійно, без великих скупчень людей”, – відзначив Володимир Зеленський.

Зазначимо, що в Україні за минулу добу зафіксовано 578 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Це новий антирекорд захворюваності через порушення карантину у Вербну неділю та на Великдень, зазначають в МОЗ.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ная

    Церкви що змогли,те вже зробили
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 Сходи зробили нові, а тротуар в суцільних вибоїнах: хто і за скільки проводить ремонт на Дружбі 20:00 Майстриня зі Збаража створює обереги для військових за традиціями січового стрілецтва та вояків УПА 19:20 9 травня в мікрорайоні «Березовиця» не буде води 19:03 За майже місяць так і не знайшли чоловіків у формі, які побили тернополянина в супермаркеті Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 18:45 На Тернопільщині прогнозують заморозки 18:02 Унікальні ікони середини ХІХ століття отримав в подарунок музей на Тернопільщині photo_camera 17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію 10:26 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці буде безкоштовним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up