Партнер рубрики Події

Тернополян запрошують на благодійний захід до 210-річчя з дня народження Кобзаря

Тернополян запрошують на благодійний захід до 210-річчя з дня народження Кобзаря

В Українському домі «Перемога» проведуть виставку та концерт «Борітеся – поборете» з нагоди дня народження Тараса Шевченка. Вхід вільний. Деталі – читайте у матеріалі!

Про це повідомили від Управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради.

З нагоди 210-тої річниці народження видатного поета у Тернополі 8 березня 2024 року відкриють виставку «Борітеся – поборете!». В експозиції представлять роботи тернопільських художників-майстрів родини Гірняк – Євгена, Тараса і Мирослави. Іншою частиною виставки стануть мистецькі роботи на тему «Стежками «Кобзаря», які підготували учні закладів освіти міста Тернополя. Зокрема, переможці Міжнародного проєкту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи».

Діятиме спільна виставка «Борітеся – поборете» у фоє Українського Дому «Перемога».

Відео дня

– І знову – березень… Традиційно український народ у цей весняний час звертається до постаті Тараса Шевченка, яка у своїй величі була, є і залишиться ні з чим незрівнянною, невичерпною для людського подиву й осягнення. Спадок, який створив Тарас Шевченко понад два століття тому, став джерелом натхнення для багатьох сучасних митців, – йдеться у повідомленні від управління.

Також 10 березня у залі «Перемоги» відбудеться благодійний концерт на пошану ювілею Великого Кобзаря. Початок концерту о 14 годині.

Під час великого мистецького заходу на підтримку ЗСУ звучатимуть твори на вірші Тараса Шевченка, патріотичні пісні, виступлять колективи Палацу культури «Березіль». Це народний аматорський хор національно-патріотичної пісні «Заграва», народний аматорський жіночий хор Союзу Українок «Дзвони пам’яті», народний аматорський хор імені Івана Кобилянського, зразковий аматорський театр «Тріумф», народний аматорський ансамбль танцю «Червона калина».

 

Читайте також:

У обласному художньому музеї відкрили виставку живопису «Мотанка»

«Українські ангели»: у Тернополі військовий капелан з Луцька показав унікальні ікони

У підземеллі музею відкрили виставку, натхненну роботами художниці-десидентки

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up