Партнер рубрики Події

Тернополян запрошують на майстер-клас зі створення сорочки

Тернополян запрошують на майстер-клас зі створення сорочки
  • Цикл майстер-класів працівники Тернопільського обласного краєзнавчого музею проводять в рамках нового проєкту «Історія давнього стібка».

Чергові зустрічі майстрів з охочими навчитись нового запланували на 14 та 28 березня. Про це повідомляють на сторінці музею у соціальних мережах.

— У рамках нового проєкту «Історія давнього стібка» запрошуємо на майстер-клас «Крій тунікоподібної сорочки – хлоп’янки» за мотивами заліщицької чоловічої сорочки з села Садки Чортківського району, — пишуть на сторінці музею. — Тунікоподібну сорочку викроювали із домотканого полотно, перегнутого вдвоє. На ньому робили отвір для шиї та пазухи. До перегнутого станка пришивали рукава, доповнювали ластками, бочками, клинами.

Таким чином, всі охочі можуть вивчити традиційні українські техніки вишивки, використовуючи зразки фондової збірки музею.

Відео дня

Захід відбудеться 14 березня о 14.00.

Нагадаємо, до кінця березня в музеї триває мистецька виставка вузлової авторської ляльки «Князівни та княгині України». Вона присвячена дружинам та донькам князів Русі-України, жінкам княжих родів.

Читайте також:

Кобзарю — 210! У Тернополі вшанували пам‘ять Тараса Шевченка

У тернопільському музеї відкрили зал російсько-української війни

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up