Тернополянам показали підземелля та вежу Катедри

Тернополянам показали підземелля та вежу Катедри

Вперше туристів пустили до підземель Катедри, які ще й досі розкопують. Також підятися можна було на вежу та навіть подзвонити у дзвін.

- Під Катедрою збереглась частина підземель. Ми часто знаходимо тут людські рештки, бо тут була крипта, - каже голова ГО "Сіті проджект" Андрій Кір. - Підземелля продовжуються за периметр храму,  і ними пронизана вся стара частина нашого міста.  Частина була замурована та засипана. Ми плануємо їх розкопувати і популяризувати серед туристів.

Екскурсія була безкоштовною. Проте, відвідувачі мали змогу зробити благодійні внески, які використають на дослідження підземель.

Відео дня

- Якщо самі ж тернополяни не знають про своє місто, то вони не можуть донести цю інформацію до туристів, - каже директор туристично-інформаційного центру Тарас Ковальчук. - Ажіотаж тернопільські підземелля викликали не тільки серед містян, а в усій Україні. Ми готуємо серію екскурсій підземеллями на травневі свята та на фестиваль "Файне місто", на яке ми очікуємо близько 12 тис. відвідувачів.

Після того як відкрили вхід до підземелля просто в підлозі храму, тернополяни, які прийшли помолитись до Катедри, з зацікавленістю  розпитувались про екскурсію. Деякі пенсіонерки навіть наважились спуститись під землю.

- Мені дуже сподобалась екскурсія, -  каже тернополянка Катерина Мудрик.  - Я часто буваю в Катедрі, але навіть не підозрювала, що під нею та на ній так цікаво. На вежу підніматися було важко через вузький прохід, але краєвид того вартий. Вже не дочекаюсь, коли тут зроблять оглядовий майданчик.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Діонісій

    а чого от старі бабусі туди лізли ? а так справа гарна і цікава! коли буде наступний раз ?

    Кактус reply Діонісій

    подумали, що гречку безплатно дають

    Anonymous reply Діонісій

    а старі бабусі всюди лізуть а потім стогнуть що ноги болять
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up