Партнер рубрики Події

Як тернополяни у «Сопільче» бігали з домашніми тваринками: фоторепортаж

Як тернополяни у «Сопільче» бігали з домашніми тваринками: фоторепортаж
  • Забіг з домашніми улюбленцями під назвою «ВусоЛапоХвіст» організували у Тернополі в неділю, 12 листопада.
  • На захід прийшли десятки тернополян, охочих взяти участь.
  • Побувала на забігові і наша журналістка.
  • Як усе відбувалося – дивіться у репортажі!

Попри похмуру погоду, біля флагштока у парку «Сопільче» вранці 12 листопада зібрались десятки людей. Містяни прийшли на дійство зі своїми домашніми улюбленцями – собаками, котиками та навіть хом'ячками. Реєстрація учасників розпочалась приблизно о 10:45, а забіг стартував об 11.00.

Відео дня

Участь у забігові була абсолютно безкоштовна. Для участі тернополяни мали лише попередньо зареєструватись. За умовами, дистанція пробіжки для великих собак становила 850 метрів.

Тобто, вони бігли до зоокутка і назад. На дистанції господарів та їхніх тварин координували волонтери. Вони тримали у руках червоні прапорці і вказували шлях. Для маленьких собак дистанцію була 600 метрів. Тернополяни з хом’ячками та котами бігли до центрального фонтану.

Забіг «ВусоЛапоХвіст» у Тернополі проводять вже втретє, розповіла директорка Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення Вікторія Безгубенко-Гнатишин. Саме цей центр організував забіг. Попередньо на дійство зареєструвались 35 осіб. Однак, багато людей долучилися перед початком заходу. Вони вигулювали тварин у парку та вирішили доєднатись.

– Наш забіг символічний. Ми хочемо показати, що в Тернополі у багатьох є домашні улюбленці. Є містяни, які люблять бігати. Чому б це не поєднати і не пробігтися зі своїми тваринками?! У нас немає переможців і переможених. Мета нашого забігу – просто весело провести час з домашніми улюбленцями і відпочити. У нас також будуть додаткові конкурси на дресирування і ще господарі з собаками зможуть показати вміння у проходженні смуги перешкод, – додала Вікторія Безгубенко-Гнатишин.

Багато перехожих зупинялися, аби подивитися на цей цікавий захід. Тернополянин Сергій долучився до такого забігу вперше. Дізнався про подію з Інстаграму, і відразу зареєструвався. Його собаку звати Белла, їй 6 місяців. Порода – міні померанський шпіц.

– Наша Белла дуже активна, багато рухається, тому ми вирішили сьогодні взяти участь. Заодно її познайомимо з «колегами»-песиками, які також бігають, – усміхається чоловік.

Тернополянка Юлія зауважує, що щороку бере участь у таких змаганнях.

– Раніше ми приходили з двома собаками, а сьогодні з однією. Звати її Елсі, їй понад 15 років. В молодості вона бігала з нами навколо озера. А зараз бігає лише на маленькі відстані. Вдома ще маємо добермана. Ми дуже любимо тварин. І нам подобаються такі заходи,  – каже Юлія.

Крім собак, участь у забігові «ВусоЛапоХвіст» взяли містяни з двома котами і трьома хом’ячками.

12-річна Дарина побачила інформацію про забіг у новинах. Вдома має сім хом’яків. На забіг принесла лише п’ять. Найстаршу хом’ячиху звати Цукерочка. Іншого хом’яка – Сірко. Маленькі поки кличок не мають. Дівчинка додає, що вперше бере участь у подібно забігові з тваринками.

10-річна Софія з братиком також принесли на змагання хом’ячків. Їх звати Хома та Пушок. Першому 3 роки, а другому – два. Діти розповідають: вирішили долучитись до забігу, бо це весело.

По завершенню забігу всі учасники отримали подарунки від організаторів та партнерів.

Люди активно фотографувалися зі своїми тваринками на згадку про забіг.

А ви маєте домашнього улюбленця? Розкажіть про нього у коментарях!

 

Читайте також:

З собаками, котиками та хом'яками: у «Сопільче» тернополяни бігали з домашніми тваринами

275 тисяч для армії зібрали на «Файнозабігу» у Тернополі

Бігли у пам’ять про загиблих Героїв: як відбувся марафон у Тернополі? (РЕПОРТАЖ)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Костя М.

    Топільче. Т!
  • Anna Szcześniak

    ...і нема війни...
  • Лена Праскурнича

    Я теж не розумію мету цього заходу?
  • Людмила Чеховська

    Я так і не зрозуміла яка була мета даного заходу? Могли зібрати гроші на військових, або раз забіг із тваринами - як мінімум на безпритульних тварин... У Тернополі дуууже багато покинутих тварин які з настанням холодів загнуться, особливо викинутих котів, ні, ніхто не бачить? Лише волонтери бояться з дому вийти щоб не натрапити на чергову викинуту тварину...
    Новини Тернополя на 20 хвилин будь ласка, напишіть про безпритульних тварин, про відсутність програми стерилвзації безпритульних кішок від міста, яке звалило все на волонтерів, про рагулів голів осбб котрі сміють замуровувати при цьому всьому підвали і про волонтерів, які опікуються тваринами і намагаються не зійти з розуму від людської ницості і лицемірства.

keyboard_arrow_up