Партнер рубрики Події

Тернополяни вітають зі Святвечором та Різдвом Христовим. Добірка із соціальних мереж

Тернополяни вітають зі Святвечором та Різдвом Христовим. Добірка із соціальних мереж
  • Святвечір та Різдво Христове — найважливіші християнські свята.
  • Як тернополяни із родиною святкують їх і чого бажають – дивіться на нашій підбірці. Ми зібрали фото із соцмереж, тож шукайте на світлинах себе, рідних, знайомих.

Православна церква України з 1 вересня 2023 року перейшла на новоюліанський календар. Він передбачає святкування Святвечора 24 грудня, а Різдва Христового 25 грудня.

Тернопільська спеціалізована школа №7 з поглибленим вивченням іноземних мов вітає всіх містян з різдвяно-новорічними святами. Адміністрація та вчителі записали відео зі зворушливими словами.

Відео дня

Тернополянин Василь Хомінець опублікував на власній сторінці привітальну листівку. Він запевнив, коли святкувати Різдво Христове 25 грудня чи 7 січня – вибір за кожним. Головне – не конфліктувати за ці дати, особливо тепер, коли йде боротьба за волю і саме існування нашої України.

Зі святом вітає і благодійний фонд «Карітас Тернопіль». Вони закликали людей згадати у молитвах наших захисників та вшанувати пам'ять кожного.

Ольга Сопель дякує українським захисникам і захисницям, які бережуть наш спокій, за можливість зустріти Різдво в колі рідних і близьких людей. Та бажає господньої нам опіки.

Вікторія Сагановська опублікувала на власній сторінці різдвяні світлини та вірш. Бажає, щоб всі дочекалися рідних з війни, щоб мати змогла обійняти знову сина, щоб знов бути разом всі сімʼї могли.

Вітає зі святом земляків та всіх українців Іван Гонтар. Він опублікував святкові світлину з родиною.

Юрій Кульпа наголосив, Україна сьогодні робить рішучі кроки переходу на новий календар, який став офіційно визнаним стандартом у більшості країн світу. Саме за новим літочисленням, Новий рік йде після Різдва, а не навпаки.

Ольга Мисько опублікувала на власній сторінці відео, на якому колядує донька. Жінка закликає донатити на ЗСУ, адже завдяки захисникам ми можемо бути в рідному колі за святковим столом.

Священник Олексій Філюк вітає усіх зі світлим святом Різдва Христового!

Читайте також:

Вітаємо з Різдвом та бажаємо переможного нового року! З любов'ю, редакція «20 хвилин»

Італійці аплодували стоячи: тернопільська «Зоринка» долучилася до масштабного проєкту

З такими воїнами буде мир, буде Перемога: тернополяни вітають зі Святвечором та Різдвом Христовим

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • PM

    Нічо, ще трохи, і на єврейські свята перейдуть.

keyboard_arrow_up