Тернополяни залишились без води через сусідський паркан. Як вирішуватимуть питання

Тернополяни залишились без води через сусідський паркан. Як вирішуватимуть питання
  • Працівники КП «Тернопільводоканал» днями ліквідовували аварію на одній з вулиць мікрорайону «Старий парк».
  • Але оперативно вирішити проблему не вдалось, бо не мали доступу до комунікацій.
  • Перешкодою став кам’яний паркан, який жителі приватного будинку збудували у безпосередній близькості до колодязя.

Коли працівники водоканалу прибули на місце аварії й оцінили ситуацію, то зрозуміли, якщо почнуть виконувати роботи з ліквідації аварії через колодязь, то виникне високий ризик обвалу паркану,розповідають у КП «Тернопільводоканал». За словами комунальників, їм довелось шукати альтернативний спосіб для усунення проблеми з водопостачанням. Але для його реалізації буде потрібен певний час.

Як зазначають у водоканалі, для кількох будинків доведеться облаштувати постачання води за іншою схемою. Для цього необхідно прокладати близько сотні метрів поліпропіленової труби. Але при цьому фахівці говорять, що не виключають і в подальшому тимчасові аварійні відключення води для споживачів, будинки яких розташовані поблизу з побудованим парканом.

Відео дня

– В процесі втілення задумів повинна бути розумна межа. У нашому випадку – межа охоронної зони навколо водопровідних і каналізаційних мереж. Власник огорожі матиме два шляхи виходу з ситуації – або демонтувати паркан, або організувати перенесення мережі. Тож наполегливо радимо містянам у час втілення бажань не забувати про значення добросусідства та важливість дотримання правил охоронних зон, – акцентують у Тернопільводоканалі.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали про те, що в Тернополі запрацювали фонтани. Також повідомляли, для чого Тернопількодоканал найняв юристів за 12 млн грн. Писали і про те, що після лабораторних досліджень якість води у водоматі на Довженка не відповідала нормам.

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Андрій Чорний

    Це приватна територія, які питання ?
  • Tetiana Semus

    Цей паркан там збудований ще у 90-х. 30 років все нормально було?
  • Lika Nika

    З такими діям скоро для вільного пересування місця не залишиться .Його вже стає менше і менше
  • Viktor Aleksandrovich Ka

    Про такі паркани Г. тернопільські сайти непишуть.

keyboard_arrow_up