"Тиждень без": приєднуйтесь до челенджу "20 хвилин" та відмовтесь від солодкого

"Тиждень без": приєднуйтесь до челенджу "20 хвилин" та відмовтесь від солодкого
  • Редакція "20 хвилин" продовжує проєкт-челендж під назвою "Тиждень без". На кілька днів ми будемо відмовлятись від певної шкідливої звички, або ж пробувати робити щось нове.
  • Цей тиждень - відмова від солодкого. Читайте у матеріалі чому їсти цукор - це шкідливо, а також чим замінити "солоденьке" у раціоні. 

Хто ж не любить поласувати солоденьким до чаю чи кави? Проте, дієтологи переконують, що цукор шкодить організму. Тому на тиждень ми відмовимось від цукру та продуктів, які мають його у своєму складі.

- Насправді корисного у цукрі немає. Його із раціону потрібно максимально виключити, - розповідає сертифікований дієтолог та фітнес-тренерка з Тернополя Ольги Колопенюк. - Також він провокує бродіння. Цукор - це глюкоза. Організм, однозначно потребує цієї речовини, але її він повинен брати  із фруктів - це фруктоза, з молочних продуктів - це лактоза, можна отримати корисний цукор з меду.

 

Відео дня

 

Окрім того, дієтолог радить разом із відмовою від цукру, обмежити вживання пшеничної білої муки, тому, що поєднання білої муки, дріжджів та цукру є дуже шкідливим для організму. Сам хліб також містить дуже багато цукру. 

Читайте також: "Корисний чи шкідливий: як обрати хліб та правильно його зберігати. Експеримент "20 хвилин"

Відмовлятись від солодкого дієтолог радить раптово, обмежувати до однієї шоколадки на день - не варто, бо ефекту це не дасть. 

- Цукор містять і продукти, які на перший погляд не здаються солодкими, - говорить Ольга Колопенюк. - Є цукор, який ми сиплемо до чаю та кави, а є цукор в продуктах. Його можна знайти у складі продуктів, який зобов'язані вказувати виробники. 

Кому варто не їсти цукру

Серед очікуваних результатів - покращення стану шкіри,  зменшення ваги, покращення сну, загальне самопочуття. 

- Якщо є висипання на шкірі, є зайва вага, якщо ви помічаєте целюліт - потрібно негайно обмежити вживання цукру, - говорить експертка. - Коли цукру ми не будемо вживати - організм очиститься. Також якщо ви бачите, що ранки у вас довго заживають - то це теж сигнал, що цукру забагато. 

 

Флеш-моб уже підтримало більше десяти людей. Якщо ви готові з нами - пишіть у коментарях. У наступних публікаціях читайте більше інформації про те, де можна знайти продукти без цукру, скільки вони коштують. Чи є у тернопільських магазинах товари з цукровими замінниками  та коментар ендокринолога про те, чому не варто зовсім виключити цукор із свого життя. 

Підсумки флеш-мобу о 20.00, 20 листопада.

Читайте також: "Тиждень без поліетилену: як це було. Експеримент "20 хвилин"
 

Коментар

Ольга Турчак, журналістка

Чесно, то сама не вірю, що зможу протриматись цілий тиждень, бо солоденьким поласувати люблю. Особливо з кавою. Кажуть, що будь-які звички змінювати - це досить важко. 

Як на зло, у редакції сьогодні всі смакують солоденьке. Хтось приніс шоколадку до чаю, хтось круасанчики з вишнею, хтось - пропонує цукерку. Улюблену. З горішками. Спокус - море. Отож, тренуємо силу волі. Найважливіше, що до челенджу варто підготуватись. Сплануйте чим будете заміняти солодощі, вивчіть все про замінники цукру.

Одна із моїх колег цей тиждень також з нами. Чи вдалось протриматись їй - дізнаємось згодом. 

Дуже дякую всім, хто підтримав флеш-моб. Разом завжди легше. Діліться досвідом, емоціями та лайф-хаками про те як обходитесь без солодкого у коментарях, а про челендж - розповідайте в соцмережах. 

Опитування

Чи готові ви відмовитись від цукру на тиждень?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (32)
  • тарас

    дієтологи "переконують" справжнього цукру вже давно не має це все лохотрон недихайте не пийте воду не пукайте
  • тарас

    дієтологи "переконують" справжнього цукру вже давно не має це все лохотрон недихайте не пийте воду не пукайте
  • тарас

    дієтологи "переконують" справжнього цукру вже давно не має це все лохотрон недихайте не пийте воду не пукайте
  • Ходить котик коло хати хоче мишку він спіймати:)

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up