Шашлик, ковбаса, борщ та... Ми зібрали ТОП-10 незвичних рекордів, що ставили на Тернопільщині

Шашлик, ковбаса, борщ та... Ми зібрали ТОП-10 незвичних рекордів, що ставили на Тернопільщині
  • Тернопіль та її жителі вміють вражати. Чи знали ви, що у Файному місті була найбільша ковзанка? А також в нашій області встановили цілий ряд кулінарних рекордів України.
  • Ми зібрали ТОП-10 незвичних рекордів України, що їх встановили у Тернополі, або це зробили тернополяни.

Всі рекорди офіційні і зафіксовані у Національному реєстрі рекордів України.

1. Найдовша ковбаса в Україні

Цей унікальний гастрономічний рекорд встановили 6 травня 2017 року. Запашний копчений смаколик сягав у довжину понад пів кілометра – 547,08 метра. Це довжина п’яти з половиною футбольних полів!

Відео дня

Заважила ковбаса 200 кілограмів, а трудилися над нею вісім технологів. Рекорд встановили на фестивалі «Тернопільська брама»  і всі охочі могли безкоштовно почастувати себе цим смаколиком.

2. Найбільший об’єм зеленого борщу на одній локації

Роком раніше, 22 травня на фестивалі «Галицька дефіляда» 631 літр зеленого борщу варили у двох казанах. Тільки щоб заправити його використали десять літрів сметани. Дату встановлення рекорду обрали також слушну – Зелені свята.

До слова, рекорди з борщем в Україні не рідкість. Та чомусь, переважно, саме з червоним борщем.

3. Найдовший мангал

Заглибимося далі в історію, у 2014 рік. Фестиваль «Галицька дефіляда» і один з перших рекордів України в Тернополі. Мангал встановили в парку імені Тараса Шевченка. Довжина мангалу – 211,11 метрів. Складався він із 69 конструкцій, з’єднаних в одну, за допомогою 69 триметрових шампурів.

До речі, сам мангал сконструювали для того, щоб встановити інший рекорд, про який ми згадаємо нижче.

4. Найдовший шашлик

Останній гастрономічний рекорд, про який ми згадаємо, але не менш вражаючий. Вже за декілька днів після встановлення рекорду з найдовшого мангала, цю конструкцію використали, щоб встановити ще один.

300 кілограмів м’яса використали для приготування шашлику, довжиною 210,6 метра. А потім всіх охочих безкоштовно почастували цією смачною стравою.

5. Найбільша кількість відтискань на двох пальцях обох рук за одну хвилину

У 2016 році житель Тернопільщини Василь Шевчук проявив небувалу силу і відтиснувся від підлоги всього за одну хвилину 63 рази. Це вже небувалий результат навіть для фізично витривалої та сильної людини.

Та Василь Шевчук відтискався, спираючись на вказівні та великі пальці рук. Це досягнення досі ніхто не перевершив.

6. Найбільша кількість років у образі Діда Мороза

В 2015 році актор Михайло Безпалько встановив незвичний рекорд, впродовж 58 років він грав роль Діда Мороза. Вперше роль Діда Мороза він зіграв в 19-річному віці у 1957 році.

До слова, рекорд актор щорічно оновлює, але змінив роль Діда Мороза на Миколая.

7. Найбільша кількість комбайнів, що синхронно прибирають урожай на полі

У 2014 році жителі Тернопільщини довели, що тут проживають не тільки сильні спортсмени, але й працьовиті господарі.

У селі Васьківці, що в Гусятинському районі, в полі синхронно прибирали врожай пшениці десять комбайнів. Працювали в полі комбайнери не тільки синхронно, але й дуже продуктивно і видовищно.

8. Найбільша картина з сірників

Клопітка та монотонна праця у складанні картин з сірників захопила тернополянина Мар’яна Верхоліка.

У 2015 році його барельєфна картина Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці стала найбільшою в Україні, рекордною. Її розмір, не враховуючи рамки, становив 95 на 66 сантиметрів. А для того, щоб її створити, тернополянину знадобилося 50 тисяч сірників.

9. Найбільша в країні ковзанка

Зима 2013 року радувала тернополян снігопадами та морозами. А тому в міській раді Тернополя прийняли рішення провести чемпіонат з хокею просто неба Ternopil Hockey Classic.

За підрахунками представників Національного реєстру України, загальна площа п’яти хокейних полів на Тернопільському ставі становила 4512,84 метрів квадратних.

10. Дефіле військового оркестру на максимальній глибині під землею

Рекорд, що встановили не на Тернопільщині, а на Сході України, та зробили це військовослужбовці з Тернополя. У 2016 році Тернопільський військовий духовий оркестр спустився на глибину 289,5 метра.

У соляній шахті Соледара, що на Донеччині, музиканти продемонстрували свій незламний дух, підтримали побратимів та виконали дефіле.

А який рекорд найбільше вразив вас? Можливо, ви були присутні під час його встановлення? Пишіть в коментарях.

Читайте також

Рекорди областей України: чим відзначилась Тернопільщина у 2020 році

Найбільші, найшвидші та найсильніші: кого записали у «Книгу рекордів Тернополя»

На що здатні тернополяни: у Книзі рекордів Тернополя вже 51 рекорд. Список
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Світлана Незбрицька

    Дефіле військового оркестру - це дуже сміло і вражаюче. Молодці.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up