Торгівля з ОРДЛО: як заробляють на війні та на крові

Торгівля з ОРДЛО: як заробляють на війні та на крові

На кінець 2016 року СБУ видала майже 100 000 дозволів на оптові поставки товарів різноманітних категорій як з України у так звані “ЛДНР”, так і звідти до нас. В ОРДЛО постачають зокрема запали, дроти, порох, детонатори, метал, запчастини до автомобілів, локомотивів, станків та безлічі інших товарів, які напряму підвищують обороноздатність ворога. Як заробляють на війні та на крові – у розслідуванні програми “Самопоміч. Країна”.

Для боротьби з бізнесом на крові ветерани АТО та активісти заблокували рух вантажних потягів поблизу Бахмута Донецької області та населених пунктів Гірське-Золоте на Луганщині. Підтримують ветеранів і народні депутати України. “Війна стала прибутковим бізнесом. І вона не закінчиться, поки не припинимо фінансування”, - переконаний народний депутат України фракції “Об’єднання “Самопоміч” Тарас Пастух.
 
Зокрема, на станції Світланове Луганської області – останній перед лінією розможування, депутат разом з колегеми отримав документи, у яких зазначено перелік вантажів, які прямують з ОРДЛО в Україну та назад. “Це будівельні матеріали, ліс, метал, хімікати. Це те, що згідно з документами”, - каже Тарас Пастух.
 
Не завжди в ешелонах те, що на папері, а перевірити це майже нереально - на зміну, яка складається з восьми прикордонників, припадає 10-12 ешелонів, по 40-60 вагонів у кожному. Це значить, що один прикордонник за добу має перевірити 70-90 (!) вагонів. І на всіх є лише один "спецзасіб" – це собака.

Мільярдні оборудки з ОРДЛО прикривають потребою України у вугіллі, альтернативу якому українцям обіцяють впродовж трьох років війни. У той же час, згідно з висновками СБУ, лише в грудні 2016 року майже половина – 47% всіх виплат за вугілля йдуть в бюджет терористів. Саме за ці кошти фактично утримують бойовиків.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up