Трагедія на Протасевича: двоє працівників опинились під завалами землі, один загинув. Що ще відомо?

Трагедія на Протасевича: двоє працівників опинились під завалами землі, один загинув. Що ще відомо?
Фото Управління ДСНС в області
  • Нещасний випадок трапився 22 червня о 14:30 на вулиці Протасевича. Двоє людей опинились під завалами землі.
  • 47-річного Богдана врятувати не вдалось. 44-річного Михайла доправили до лікарні. 

 

До служби порятунку надійшло повідомлення про те, що в Тернополі відбувся обвал грунту. До місця події направлено чергові відділення ЧСПТ АРЗ СП, АРЧ АРЗ СП та працівників ОКЦ Головного управління.

Як з’ясувалося, під час земельних робіт, у траншеї, глибиною приблизно 3 м, відбувся обвал ґрунту, внаслідок чого шаром землі засипало двох працівників.

Потерпілого, що не подавав ознак життя, вивільнили з траншеї його колеги та передали працівникам швидкої допомоги, які продовжили проводити реанімацію. Однак зусилля не дали очікуваного результату - людина загинула.

Відео дня

Завдяки злагодженим діям рятувальників о 14:56 другого потерпілого визволили з-під завалу та передали до рук медиків.

Всього на місці події працювали 13 чоловік особового складу та 3 одиниці техніки, повідомили в Головному управлінні ДСНС України в Тернопільській області.

Як вдалось дізнатись "20 хвилин", чоловіки працювали у компанії "Техно-Буд-Центр", яка здійснює ремонт дороги на Протасевича. 

У Тернополі дорожнього робітника засипало грунтом у траншеї Сьогодні, 22 червня, близько 15:00 години у траншеї загинув 47-річний дорожній робітник внаслідок обвалу грунту на вулиці Протасевича у місті Тернополі. За попередньою інформацією, у виритій для комунікацій траншеї глибиною близько 2 метрів знаходився дорожній робітник. Внаслідок обвалу однієї з її стінок, чоловіка засипало шаром землі. Для з’ясування причин та обставин групового нещасного випадку зі смертельним наслідком Управлінням Держпраці у Тернопільській області вживаються заходи щодо утворення комісії та проведення спеціального розслідування.

За власною інформацією "20 хвилин", загинув 47-річний Слимак Богдан Григорович – із села Золочівка колишнього Козівського району. Як вдалося дізнатися, у нього було двоє дітей.

Потерпілий 44-річний Михайло Шот. Він з Львівщини.

О 14.32 та о 14.34 надійшли два виклики до швидкої допомоги. Люди повідомляли, що на Протасевича, 6 є непритомні. Про те, що їх засипало землею, — ані слова.

— Коли бригади оперативно дісталися до місця події, один з чоловіків вже був мертвим, — повідомила заступниця директора з медичної роботи Центру екстреної медичної допомоги Ганна Мончак. — Тіло лежало на узбіччі, прикрите рядном.

За словами очевидців, на нього не просто осипалася земля, а голову чоловіка притиснуло до труби брилою.

Близько 10 хвилин чоловіка відкопували.

Колеги на місці були надто стривоженими, тому медикам говорили різне. А ті лише констатували: потерпілий отримав травми, несумісні із життям.

— Іншого постраждалого із закритою травмою хребта, грудного, шийного, поперекового відділів госпіталізували до Університетської лікарні, — каже Ганна Мончак. — Пацієнт був у свідомості.

За коментарем "20 хвилин" також звернулися до ТОВ "Техто-Буд-Центр". Там підтвердили, що і загиблий, і травмований чоловіки — їхні працівники. Повідомили, що обов’язково проводитимуть внутрішнє розслідування та з'ясовуватимуть, чому трапилася трагедія. У компанії щиро співчувають родинам загиблого та травмованого працівників. Поки офіційно коментувати подію не можуть, адже немає достовірної інформації, зважаючи і на людський фактор — ті працівники і керівництво, які є на місці, перебувають у шоковому стані. Щойно нам нададуть офіційний коментар — опублікуємо його.

 

Читайте також:

Біля «Авалону» чоловік впав у яму і його засипало землею. Що відомо? (ОНОВЛЕНО)
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Our Ternopil

    Хочу написати прізвища людей ,що підписали брехливі свідчення-Шот.М,Котовець А,Шумський.С,Терновий.І,Миськів.В,Савченко.Я,вони писали те що потрібно власникам"ТБЦ"ці зрадники ,ходять поміж вас.
  • Лимар Володимир

    Такі трагедії не по одинокі, майже що року люди гинуть, а державним установам на це, наплювати.Не вже важко самим на місцях зробити металічні стінки з розпорками.
  • Руслан Гаврилюк

    Недотримання вимог охорони праці до добра не доводить.  Або відсутні кріплення стінок, або не зроблені відкоси - однозначно присутні проблеми з організацією роботи керівництвом і недотримання інструкцій з охорони праці самими працівниками. Одні не проконтролювали, а інші проігнорували (я ж так 100 разів робив і нічого не сталось).

keyboard_arrow_up