Партнер рубрики Події

Трьох учнів на Тернопільщині вигнали із ЗНО через користування телефонами

Трьох учнів на Тернопільщині вигнали із ЗНО через користування телефонами
  • Зовнішнє незалежне оцінювання з математики в Україні випускники здавали 21 травня. 
  • Трьох дітей вигнали з іспиту через користування телефонами, ще двох не допустили до здачі через відсутність документів. 

Зовнішнє незалежне оцінювання з математики  не змогли здати двоє учнів, які не потрапили на тестування через те, що не мали біля себе оригіналів документів, що посвідчують особу.

- У нас було два випадки, коли діти не мали з собою документів, які посвідчують особу і тому не змогли пройти ЗНО, - каже заступник директора з науково-педагогічної, навчальної роботи та інформаційно-комунікаційних технологій Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної освіти Юрій Шайнюк. - У процедурі прописано як можна замінити відсутність документа відповідними довідками і це діти мали знати. Але із 3 600 учнів, які здавали тестування лише двоє не потрапили. 

Для того, щоб взяти участь у тестуванні потрібно мати з собою паспорт та сертифікат з центру оцінювання, ручки. Учасникам ЗНО з собою можна брати питну воду у прозорій пляшці та ліки, якщо це необхідно. Про ліки інструкторів потрібно попередити перед початком тестування. 

Відео дня

- Користування телефонами під час ЗНО заборонено. Про це ми також попереджаємо учасників під час підготовчого періоду, - каже Юрій Шайнюк. - На жаль, троє дітей у Тернополі та Кременці не дотримались заборони, тому теж до ЗНО вони були не допущені.

Учні, яких вигнали із тестування мають право проходити ЗНО із інших предметів, проте математику здати вони зможуть аж наступного року. 

Нагадаємо, Українську мову та літературу в Україні  здаватимуть 23 травня, іноземні мови - 27-28 травня, фізику - 30 травня, 4 червня - ЗНО із історії України, 6 червня - біологія, 11 червня - географія та 13 червня - хімія. 
 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up