Партнер рубрики Події

Трьох малих дітей на Тернопільщині проти ночі шукала поліція з собаками і тепловізором

Трьох малих дітей на Тернопільщині проти ночі шукала поліція з собаками і тепловізором

За неналежне виконання своїх обов’язків подружжя з Тернопільщини можуть позбавити батьківських прав.

Допоки весь особовий склад Теребовлянського відділу поліції був залучений до пошуку трьох малолітніх дітей, про зникнення яких заявила бабуся, їхні батьки розпивали спиртне в компанії знайомих, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Дітям від 5 до 9 років

Повідомлення про зникнення дітей надійшло до правоохоронців 12 лютого близько 21.30 від 62-річної жительки Теребовлі. Жінка розповіла, що її троє внуків: двоє хлопчиків віком 9 та 8 років і 5-річна сестричка, близько 19 години вийшли з дому і не повернулися.  

Весь особовий склад відділу поліції підняли по тривозі, до пошуку задіяли кінологів з службовими собаками, використовували тепловізор. Правоохоронці обстежували прилеглу територію, проводили подворовий обхід, встановлювали можливих свідків, опитували сусідів.

Відео дня

Передали під опіку хрещеної

Вже за годину поліцейські знайшли дітей. З’ясувалося, весь цей час вони перебували з мамою, яка розпивала спиртне в будинку знайомих. Правоохоронці також розшукали їхнього батька, проте і він перебував напідпитку. Зважаючи на стан алкогольного сп’яніння батьків, дітей передали під опіку хрещеній матері.

За словами начальника відділу ювенальної превенції Петра Тиховича, дана сім’я вже раніше потрапляла в поле зору правоохоронців. На подружжя неодноразово складали адмінпротоколи за неналежне виконання батьківських обов’язків. Вирішується питання про позбавлення їх батьківських прав.

Нагадаємо, 3 березня минулого року близько 19.00, в неділю, у Смиківцях пропав чотирирічний хлопчик - Матвій Тригук. Дитину знайшли - у річці. Коли малий пішов з подвір'я, батьки не зауважили, бо поралися по господарству. За словами начальника відділу комунікації ГУ НП в Тернопільській області Сергія Крети, його забрала швидка, але врятувати дитину не вдалося. Рятувальники повідомляли, що дитина занадто довго пробула в холодній воді - близько двох годин.

Довідка

Підстави для позбавлення батьківських прав

Позбавлення батьківських прав є крайнім заходом впливу на недобросовісних батьків і це можливо тільки у наступних випадках:

1) батьки без поважної причини залишили дитину у пологовому будинку або лікарні і протягом 6 місяців не цікавилися її подальшою долею;

2) ухилення від виконання обов’язків по вихованню дитини. Це поняття широке, але довести таке ухилення насправді не просто. Ознаками такої поведінки може бути: свідома і навмисна відсутність турботи про розвиток дитини, її навчання, ігнорування потреб дитини, систематична невиплата аліментів. Це мають бути не одиничні випадки, а системна поведінка. Те, що хтось з батьків не може піклуватися про дитину через свою хворобу, чи з інших поважних причин, не є підставою для позбавлення батьківських прав;

3) жорстоке поводження з дитиною. Це насильство над дитиною як кимось із батьків, так і їхніми співмешканцями, якщо батьки цьому не перешкоджають;

4) хронічний алкоголізм або наркоманія. Це обов’язково потрібно підтвердити медичним висновком;

5) експлуатація дитини, – примушування до жебракування, залучення до важкої праці;

6) засудження за умисний злочин щодо дитини. Для цього необхідно отримати вирок суду.

Кожну із цих підстав потрібно доводити і підтверджувати окремими доказами.

Чи можливо відновити батьківські права?

Так, можна звернутися до суду з позовом про поновлення батьківських прав. При цьому у позовній заяві необхідно вказати та надати суду докази, які свідчитимуть про виправлення особи і бажання надалі брати активну участь у вихованні і житті дитини.

У такому випадку суд також буде встановлювати чи відповідатиме відновлення батьківських прав інтересам дитини. Також суд обов’язково враховує думку другого з батьків та інших осіб, з якими проживає дитина.

Обов’язковим для розгляду такої категорії справи є висновок органу опіки та піклування про можливість поновлення батьківських прав.

Поновлення батьківських прав неможливе, якщо на час розгляду справи судом дитина досягла повноліття.

У разі відмови в позові про поновлення батьківських прав повторно звернутися із таким позовом можна лише через рік.

Читайте також Чотирирічного хлопчика, який зник у Смиківцях, знайшли у річці. Врятувати дитину не вдалося
На "Східному" правоохоронці та батьки дві години шукали трирічного хлопчика: дитину знайшли
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • ВолодяУкраїна!!!

    Сказати чесно це дасть можливість обміркувати батькам свою поведінку що до діточок та почуттів до них в яких скрутних ситуаціях вони не опинилися інколи праця не дає проводити час з дітьми щоб вони зростали в здоровому суспільстві  а що до алкоголізму чи нарко залежних то такі люди на жаль не можуть забезпечити достойне виховання діточок тому вони як маленькі люди приймають такі важкі кроки інколи як дітки не розуміючи наслідків таких  невідомих пригод які залишають відбиток у їх свідомості тому вони будуть шукати захисту будь де щоб тільки не повертатись у такі сім`ї  до ти поки не стануть дорослі та самостійні достатньо відомо випадки коли батьки прогулюють дитячи державні кошти на свої потреби алкоголь і не тільки на мою думку державі потрібно зробити так щоб такі діти не втрачали кошти які їм виділяє держава до свого повноліття.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up