"Це перша кінокартина такого масштабу": як Тернопільщина стала майданчиком для зйомок фільму

"Це перша кінокартина такого масштабу":  як Тернопільщина стала майданчиком для зйомок фільму
  • Український фільм «Червоний. Без лінії фронту» має вийти на екрани уже цього року. Частину сцен зняли на Тернопільщині за участі тернопільських акторів та звичайних людей, які безкоштовно брали участь у зйомці в масовці. Дехто навіть отримав ключові ролі у фільмі.
  • Як знімали фільм та чому Тернопільщина сподобалась знімальній групі – читайте у матеріалі.  

До зйомки повнометражного фільму долучилась Тернопільська кінокомісія. Значну частину стрічки відзняли на Тернопільщині, де збереглись будинки та вулиці такими, як у довоєнні часи.  

- Це перший проєкт такого масштабу, який відбувався за роки незалежної України, - каже голова Тернопільської кінокомісії Леонід Бицюра. – Зйомки фільму тривали 2 роки. Для Тернопільської кінокомісії це перший досвід у вирішенні організаційних питань, пошуку фінансування кіновиробництва. Жителі Тернопільщини мали змогу знятися у фільмі і долучитися до організації зйомки.

Відео дня

До слова, Леонід Бицюра зазначив, що цього року на екрани вийде три повнометражні фільми, де Тернопільська кінокомісія виступила партнером. Перший з цих фільмів є «Червоний. Без лінії фронту».

- Знімальний процес уже завершено, і ми переходимо до монтажу, - розповідає генеральний продюсер фільму Володимир Філіпов. – Ми вже визначили дату початку прокатного періоду. 20 серпня, на День Незалежності, ми зможемо побачити прем’єру фільму.

Режисер-постановник фільму Тарас Ткаченко каже, що Тернопільска область стала найкращим місцем, де можливо показати ті часи.

- В нас вийшла хороша історія в першу чергу завдяки тому, що на Тернопільщині збереглися ці старі місця, - каже Тарас Ткаченко. – Уявити цю зйомку у Львові неможливо. Ви не зможете зняти у Львові Львів, бо його там вже немає. У Тернополі старі місця збереглися, і це - справжній скарб. Я сподіваюсь, що після виходу фільму на Тернопільщині продовжать знімати інші кінокартини.

Як розповідає режисер, люди безкоштовно брали участь у зйомках у масовці, а дехто отримував навіть повноцінні ролі.

- У фільмі ви побачите багато місцевих, - каже режисер. - Буквально перший кадр фільму почнеться з обличчя бережанця. Хтось мав одну репліку, а хтось отримав повноцінну роль під час зйомки. Місцеві актори та любителі не просто промайнуть в фільмі. Багато з них гратимуть ключову роль.

Так одну з ключових ролей – польського комісара, зіграв тернополянин, фотохудожник та фотожурналіст Михайло Урбанський. Як розповів режисер та сам актор – роль йому дісталась за збігом обставин, однак впорався він з нею не гірше, ніж професійний актор.

- Я люблю кіно з народження, і я вдячний, що мені дали спробувати себе, - каже Михайло Урбанський. – Мій шлях у цьому кіно розпочався з моєї професії фотографа. Я був у Бережанах та Кременці, щоб висвітлити події про зйомки фільму. В мене запитали, хто знає польську мову і я, недовго думаючи, сказав, що сам знаю. Я вмію читати, писати та розмовляти так, як чисті поляки. Так вийшло, що я спершу попросився в масовку. Я підійшов до помічника режисера і попросив зіграти невелику роль. Потім я почув, що немає актора на роль поліцейського. Мені дали форму, щоб спробувати себе. Мене побачив режисер, так я і отримав роль.

Знімальна група розповідає, що фільм повинен отримати кілька продовжень щоб охопити одразу кілька періодів в історії України. Фільм який скоро з’явиться на екранах оповідає по довоєнний період. Також, якщо все вдасться, планують зйомки фільму про період війни, а останній фільм має охопити період здобуття незалежності України.

Як ви ставитесь до українських фільмів? Що думаєте про цю кінокартину? ЧИ підете до кіно на прем’єру? Діліться думками у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Патріот

    О,бачу польськи вивіски. Це фільм як совєти анексували польські території?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up