Цирк зливав нечистоти в став, - кажуть активісти. У парку запевняють, що такого не було

Цирк зливав нечистоти в став, - кажуть активісти. У парку запевняють, що такого не було
  • На зливанні нечистот з території "Кобзову" у став циркачів спіймав рибалка, який повідомив активістам.
  • Ті спершу попросили, щоб циркачі встановили бочки. А коли рибалка вдруге повідомив про порушення, то звернулись у поліцію.

- Усе було так:приїхав цирк "Кобзов", вони мали договір з міськрадою, що перебуватимуть на території парку протягом десяти днів і розрахуються вони білетами, - розповідає керівник громадської організації Протидія корупції та моніторинг екології "Скеля" Андрій Об'єщик. - Тобто цирк розрахувався з міською радою білетами на двісті тисяч гривень. Це приблизно дев'ятсот білетів.

Коли цирк тільки почав розташовуватись, до громадських активістів подзвонив рибалка і повідомив, що з цирку в став кинули дві труби, з яких витікають нечистоти. 

- Ми приїхали на місце з представником муніципальної поліції, - продовжує пан Об'єщик. - На місці директор цирку розповів, що у них був договір з "Водоканалом" про постачання води та водовідведення, який свої умови не виконав. Чоловік навіть показува відео, як він ходив розбиратись у "Водоканал", вибив директору двері. Бо тварини цирку залишились без води. Ми там подивились, що люди за тварин так переживають і вирішили обійтись попередженням: попросили, щоб вони встановили бочки для нечистот. Вони нас переконали, що встановлять бочки.

Відео дня

Через кілька днів, як розповідає Андрій Об'єщик, до них знову звернувся рибалка і повідомив, що цирк і далі виливає нечистоти у став. Вони сказали чоловікові, щоб той викликав поліцію. Що він і зробив. 

- Після розголошення цієї історії у ЗМІ до мене звернулись правоохоронці і якраз зараз даю свідчення, - каже Андрій Об'єщик. - Насправді, ми просили дирекцію цирку, що Тернопіль це не яма і так поводитись не треба. Ми не те, що дуже проти цирку, але нас образило те, що ми по-людськи до них з попередженням. А вони все одно нагло почали зливати нечистоти.

Крім того, державна екологічна інспекція у Тернопільській області вимагала міську раду скасувати дозвіл на розміщення в місті цирку “Кобзов”. Причина - інспектори намагались провести позапланову перевірку цирку на предмет дотримання вимог за доглядом тварин.Перевірку хотіли провести на підставі скарги громадян на неправомірні дії співробітників пересувного цирку. Працівників інспекції на територію цирку не пустили.

- До нас звернень чи скарг на те, що цирк виливає нечистоти у став - не було, - каже начальник держекоінспекції в Тернопільській області Едуард Ференц. - Для перевірки на територію цирку нас не пустили. Ми написали у міську раду припис, щоб вони вигнали цирк з міста. І, щоб більше таким циркам, які використовують у видовищних цілях тварин дозволів не давали. Це перше. Друге питання: якщо вже той цирк приїхав, то мали погодити умови підключення до води і водовідведення. З цим питанням краще до "Водоканалу", там розкажуть, чи були передбачені такі умови і чи порушували їх представники цирку. 

У "Водоканалі" сказали, що взагалі нічого спільного з цирком не мають і ні про яке водовідведення не домовлялись. А от завідувач парком ім. Т.Г. Шевченка, на території якого був цирк "Кобзов", Богдана Олещук розповіла, що кожного ранку за нечистотами з цирку приїждало авто.

- Не знаю, які там активісти казали, що з цирку нечистоти виливали у став, але це не правда, - каже Богдана Олещук. - Щоранку, поки цирк був на території парку, в 6 годині приїжджало авто і відкачувала нечистоти. Гній з-під тварин вони складали на купу і його теж забирали. Якби вони виливали у став то все, то чого б щоранку приїждало авто? Просто так ніхто б не їхав. 

Ми звернулись за коментарем у цирк "Кобзов". Відповідь опублікуємо, як тільки отримаємо.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Андрій

    в нашому ставі і своїх какашок хватає
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку Від читача 09:22 У конструктивній співпраці – ефективна робота 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up