Партнер рубрики Події

Тут тричі бував «Ревізор», а Притула лишив свою «відзнаку»: яким був культовий заклад Темп

Тут тричі бував «Ревізор», а Притула лишив свою «відзнаку»: яким був культовий заклад Темп
  • Заклад швидкого харчування «Темп» був дійсно «культовим», адже мав багато постійних гостей.
  • Для багатьох він залишився неоднозначним,  адже одні говорили про антисанітарію в «Темпі», а інші хвалили «закусочну» за низькі ціни та смачні страви.

Чим дивував цей заклад, спробував дізнатися і журналіст «20 хвилин». Ми продовжуємо серію публікацій про культові заклади Тернополя.

Низькі ціни та швидке обслуговування

Коли саме відкрили «Темп» і чи це була її перша і остаточна назва, краєзнавці, з якими ми спілкувалися, не знають. Не можуть сказати і рік відкриття. Кажуть 90-их «Темп» вже був.

Чим «чіпляв» заклад? Однозначно цінами та розташуванням – одразу біля залізничного вокзалу. Охочих перекусити було дуже багато і майже завжди, враховуючи, що заклад працював і в нічний час.

Відео дня

В «Темпі» ви б не знайшли вишуканих та складних у приготуванні страв. Лише простенькі страви, які готували та подавали дуже швидко, відповідно до назви закладу.

Щодо інтер’єру, то він був простим та невибагливим. Невеличка одноповерхова будівля, всередині високі столики попри стіни і віконечко, через яке замовляли страви та напої.

Фірмових страв було дві – гарячі бутерброди та смажена мойва. Тернополяни дуже любили їх. Вибір напоїв був більшим, подавали і міцний алкоголь, і слабоалкогольні напої, та і звичайні соки та лимонади.

Тут тричі бував «Ревізор»

Та найбільшої слави набула закусочна після того, як до неї завітала програма «Ревізор» з Ольгою Фреймут у 2013 році. Тоді ведуча звернула увагу на те, що тут не було туалету, на брудні столики та кухню.

За свою улюблену закусочну заступився Сергій Притула, і вже взимку 2014 року він прибув зі знімальною групою, щоб самому перевірити «Темп». А після перевірки лишив власну відзнаку – малюнок, що намалював власноруч та підписом «Сергій Притула рекомендує».

У 2015 році зі ще однією перевіркою та новим ведучим знову приїхала програма «Ревізор». Але тоді працівники закрилися всередині, а поспілкуватися з ними так і не вдалося.

– Гриль-бар "Темп" втратив довіру після того, як я їм залишив свою особисту "відзнаку", а через рік, коли знову приїхав "Ревізор", – там всі розбіглись... – Говорив пізніше в одному з інтерв’ю Сергій Притула.

Та й на цьому знімальна група «Ревізору» не полишила заклад. У 2017 році, проводячи зйомку прихованою камерою, ведучий Микола Тищенко завітав у «Темп» та під виглядом звичайного відвідувача замовив собі кави. А наприкінці пан Тищенко побажав працівникам процвітання.

Уже в листопаді 2017 року заклад зачинили. Його закриття стало доволі раптовим. Зачинили і невеликі магазини поблизу «Темпу».

Чому? Невдовзі після того почали робити ремонт біля залізничного вокзалу. Ми спробували знайти власників закладу, однак поспілкуватися так і не вдалося. За знайденими телефонами ніхто не відповідає. 

Зараз на його місці вже не лишилося вивіски. Приміщення пустує.

Опитування

А ви відвідували "Темп"? Чи сподобалося вам в закладі?

А ви бували у «Темпі»? Яким запам’ятали заклад? Пишіть в коментарях.

 

Читайте також:

Вона жила рестораном, і «Європа» померла разом з нею: історія культового ресторану Тетяни Яковлєвої

Студентське кафе, в якому відпочивали науковці та богема: якою була «культова» «Зустріч»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up