Партнер рубрики Події

У Борщеві відкрили інклюзивно-ресурсний центр – вже 18-й в області (ФОТО)

У Борщеві відкрили інклюзивно-ресурсний центр – вже 18-й в області (ФОТО)
  • Відділення соціальних послуг для дітей та молоді «Центр надання соціальних послуг» 8 червня відкрили у місті Борщів.
  • Він забезпечений комп’ютерною технікою та інтерактивним обладнанням. Як виглядає заклад – дивіться у матеріалі.

В Борщівській громаді відкрили вісімнадцятий на Тернопільщині інклюзивно-ресурсний центр, повідомляють у Тернопільська обласна державна адміністрація.

Він покращить надання якісних соціальних послуг дітям та особам віком до 35 років, які перебувають у складних життєвих обставинах, або мають високий ризик потрапляння у них. Завдяки центру фахівці матимуть можливість розвивати у малечі пізнавальні процеси та підвищувати їх рівень мотивації до навчання.

Відео дня

У центрі створили та обладнали сучасну кімнату лікувальної фізкультури та сенсорної інтеграції, де діти проходитимуть фізичну реабілітацію та психологічне розвантаження. Також є кабінет практичного психолога, вчителя-логопеда, дефектолога та інші.

Відкриття відділення стало можливим завдяки реалізації в Борщівській громаді Проєкту Світового банку «Надання соціальних послуг в громаді» за рахунок грантових коштів, наданих Україні Урядом Японії через Японський фонд соціального розвитку за співпраці з державною організацією «Український фонд соціальних інвестицій». Про це пишуть на сторінці Борщівська міська рада.

На відкритті виступили координаторка проєкту «Надання соціальних послуг в громаді» Ольга Крентовська, директорка департаменту соціального захисту населення Тернопільської обласної державної адміністрації Оксана Смолій та Борщівський міський голова Ігор Чопик.

Відкриття нового сучасного відділення дасть змогу дітям, батькам та молодим людям у цьому приміщенні отримати допомогу та підтримку, розуміння, пораду та спілкування. Всечесні отці освятили нове відділення і побажали, нехай Господь огорне своєю благодаттю усіх відвідувачів та пошле терпіння, віри у завтрашній день і здійснення найзаповітніших мрій.

 

Читайте також:

Готові нагодувати, обігріти та прихистити: як Тернопільщина допомагає евакуйованим через затоплення херсонцям

На Новому Світі з’явився новий спортмайданчик: у скільки обійшлося облаштування?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up