Партнер рубрики Події

На Новому Світі з’явився новий спортмайданчик: у скільки обійшлося облаштування?

На Новому Світі з’явився новий спортмайданчик: у скільки обійшлося облаштування?
  • Універсальний спортивний майданчик 1 червня відкрили на вулиці Новий Світ, 95.
  • Журналісти «20 хвилин» перевірили, як оновили локацію і дізнались, скільки це коштувало.

Інформацію про те, що у Тернополі відремонтували ще один спортмайданчик, де малеча зможе активно проводити власне дозвілля, 6 червня повідомили на сайті міської ради. А офіційно його відкрили у Міжнародний день захисту дітей.

Влада ще у березні 2023 року анонсувала, мовляв, цю локацію добудують і приведуть у належний стан. Адже майданчик на вулиці Новий Світ, 95, внесли у Титульний список з експлуатації та технічного обслуговування житлового фонду міської територіальної громади на 2023 рік. 

Відео дня

До слова, крім цього спортмайданчика, більше жодного цьогоріч оновлювати не будуть.

Ми глянули, як тепер виглядає відремонтована локація і що там зробили.

Штучна трава, огорожа і навіть смітники

19 квітня журналіст «20 хвилин» побував поблизу різних будинків у мікрорайонах міста і перевірив стан дитячих та спортивних майданчиків. Відвідав він і спортмайданчик на вулиці Новий Світ, 95. Він на той час ще був недобудованим. На місці по периметру встановили стовпи для огорожі. Частину її, до слова, вже тоді зробили. Покриття на ділянці не було – лише щебінь. Стояли дві опори для баскетбольних щитів. З усіх сторін майданчик заріс травою. Поблизу вуличні тренажери.

6 червня ми знову відвідали локацію – тепер вже оновлену і відремонтовану. Спортивний майданчик задля безпеки маленьких спортсменів обнесли високою металевою огорожею.

З правого і лівого боку є своєрідні «дверцята», через які можна потрапити всередину. Вони зачиняються на засув. На локації облаштували футбольне поле зі штучним покриттям – імітацією трави. Є двоє футбольних воріт, двоє баскетбольних кілець, на покриття нанесена біла розмітка.

Біля обох входів ми помітили невеликі доріжки, викладені бруківкою. Також стоїть дві нові лавочки зеленого кольору, а біля них – по смітнику. Трави немає, уздовж усієї огорожі прибрано й чисто.

Як писали на сайті міської ради, 6 червня на новій спортивній локації для молодших дітей провели руханки, естафети та баскетбольні активності, а для дітей 10-14 років розіграли турнір з дворового міні-футболу, у якому взяли участь три команди. На час наших відвідин майданчика тут теж тренувались маленькі футболісти. Вони розклали всередині свої речі. Спортивний майданчик у тіні, з двох боків оточений деревами, тому займатись спортом тут не спекотно й комфортно.

Майданчик – за майже 1,5 млн гривень

У скільки обійшовся ремонт цієї ділянки? У Титульному списку з експлуатації та технічного обслуговування житлового фонду йшлось про те, що очікувана вартість робіт становить 800 000 гривень. Насправді ж оновили локацію за значно більшу суму.

Як свідчать дані сайту державних закупівель, допис «Капітальний ремонт спортивного майданчика за адресою вулиця Новий Світ, 95 в м. Тернополі» оголосили і відразу завершили 14 квітня 2023 року. Процедура проходила без використання електронної системи.

Замовником виступило Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради. А переможцем стало Товариство з обмеженою відповідальністю «ТОМ-ІНВЕСТБУД». Оновлення майданчика вартувало 1 455 951 грн.

Кінцевий строк виконання робіт був до 31 грудня 2023 року. Як бачимо, компанія впоралась з будівництвом за півроку до закінчення терміну.

Як свідчать дані аналітичної платформи YouControl, підприємство ТОВ «ТОМ-ІНВЕСТБУД» зареєстроване у 2005 році. Його керівником є Василь Мазурик. Основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель. Серед інших видів діяльності підприємства – «Виготовлення виробів із бетону для будівництва», «Електромонтажні роботи», «Монтаж водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування», «Оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням» тощо.

До слова, це вже 41 спортивний майданчик, який облаштували у Тернополі. Переглянути всі спортивні локації у Тернополі можна на інтерактивній карті спортивних майданчиків.

 

Читайте також:

У якому стані дитячі та спортивні майданчики біля будинків Тернополя: ми перевірили

Скейт-парк у «Сопільче» ремонтують: що мають зробити та скільки заплатило місто

Екстрим-майданчик у парку Сопільче відремонтували: який вигляд має та скільки коштів витратили

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • ваня олійник

    1.5 млн за майданчик це добре! Але тут піднімається питання про пам’ятник вчителю біля ЗОШ 3! Можливо хтось згадає його вартість??
  • Оля Білинська

    То класно! Але ті майданчики потрібно ще й обслуговувати. На «Дружбі» біля колишнього м-ну «Карпати» теж таке зробили. І все було дуже гарно. Але щараз сітка навколо футбольного поля вся знищена м‘ячами. І що далі? Та сітка не розрахована на це…

    Любомир Білинський reply Оля Білинська

    Оля Білинська сітка має бути міцніша.

    Петро Беріт reply Оля Білинська

    Оля Білинська там мала би бути ще одна сітка натягнута, схожа на рибальську, яка б не дозволяла товкти м'ячем по металевій сітці. Але у нас інтерес списати бабло, собі 50% забрати, буде воно служити чи не буде всім байдуже...

keyboard_arrow_up