Партнер рубрики Події

У Чорткові горить комбінат хлібопродуктів. Що відомо? (ОНОВЛЕНО)

У Чорткові горить комбінат хлібопродуктів. Що відомо? (ОНОВЛЕНО)
  • Як стало відомо «20 хвилин» від місцевих мешканців, горить на Чортківському комбінаті хлібопродуктів Держагентства резерву України. 
  • Рештки від будівлі, що горить, впали на залізничну колію, і фактично заблокували її. На місці працюють як чортківські, так і бучацькі рятувальники, які вже працюють на місці. Залучили й військову техніку, а з Тернополя виїхав пожежний потяг.   
  • О 20.50 пожежу локалізували. На щастя, постраждалих немає. 

У Чорткові горить комбінат хлібопродуктів Держагентства резерву України. Про це «20 хвилин» стало відомо від власних джерел і місцевих мешканців. Рятувальники наразі підтвердили інформацію про масштабну пожежу та запевнили, що потерпілих поки немає. Зазначили, що горять складські приміщення.

—  28 грудня о 18:33 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу складського приміщення в місті Чортків на вулиці Білецька, — повідомила речниця управління ДСНС в області Ірина Крупа. —  До місця події направлено чергові відділення 6 державної пожежно-рятувальної частини, 22 державного пожежно-рятувального поста та автодрабину. Ліквідація пожежі триває.

Відео дня

Інформацію про масштабну пожежу на комбінаті хлібопродуктів підтвердив і міський голова Чорткова Володимир Шматько.  

  • Горить, сильно горить, — каже Володимир Шматько. — Найгірше, поруч залізничний вокзал. Рештки від будівлі, що горить, впали на колію, і фактично заблокували її. А за годину має прибути в Чортків поїзд Рахів-Київ. Рятувальників дуже багато — і чортківські всі, бучацькі під’їхали, працюють пожежні машини наших військових. Поки справляються, намагаються локалізувати вогонь.

Інформації про ймовірних постраждалих поки немає, запевнив міський голова Чорткова.

У соцмережах вже припускають, що пожежа виникла невипадково. І мова може йти про підпал. Адже комбінат не так давно був в епіцентрі скандалу із зерном, яке "з'їли миші". 

Площа пожежі - близько 1 тис. 300 м кв. даху, повідомили на сайті держслужби з надзвичайних ситуацій України. Гасити пожежу із Тернополя виїхав пожежний потяг. 

— Гасіння пожежі триває, не допущено розповсюдження вогню на склад паливно-мастильних матеріалів залізничного депо, — повідомляють о 20.45 на ФБ-сторінці ДСНС України. — 
Основні сили зосереджені на захисті від вогню другої частини складської будівлі та поруч розташованої будівлі залізничного депо. До місця пожежі направлено пожежний потяг з м.Тернопіль.

О 20:50 пожежу локалізовано на площі 1 тис  300 кв. м..

Жертв та постраждалих немає. До гасіння залучено 35 осіб та 8 од. техніки ДСНС.

О 23 год. 07 хв. пожежу ліквідовано, продовжується проливка та розбір конструкції складу. Також продовжуються роботи щодо деблокування залізничної колії, повідомила Ірина Крупа. 

Інформація оновлюється.

Читайте також 

Як в час війни і пандемії "кинути державу на 100 мільйонів". Майстер-клас від чортківських ділків і високих чинів

20 000 тоннами чортківського зерна, яке «з’їли миші», зайнялась СБУ. Збитки оцінюють у понад 100 мільйонів

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Gregory Kyrychok

    Чортківські чорти.
  • Oleg Horobets

    Недостача в резерві...

    pitersuperfly reply Oleg Horobets

    А ти хлопець сообразливий

keyboard_arrow_up