Партнер рубрики Події

У дитсадку в Тернополі спалах інфекції. Четверо малюків у лікарні (оновлене)

У дитсадку в Тернополі спалах інфекції. Четверо малюків у лікарні (оновлене)

19 вересня зареєстрований черговий спалах кишкової інфекції. І знову постала загроза здоров’ю дітей, котрі відвідують дошкільний заклад. На цей раз за медичною допомогою звернулось п'ятеро вихованців дитсадка Тернополя.

Четверо з них знаходяться на стаціонарному лікуванні, повідомляє на своїй сторінці у соцмережі обласний Лабораторний центр МОЗ України.

У всіх хворих захворювання розпочиналось із багаторазової блювоти та незначного підвищення температури.

Що послужило причиною виникнення спалаху, наразі невідомо. У якому садку стався інцидент, наразі не повідомляють.

Відео дня

Фахівці лабораторного центу розпочали епідрозслідування, організували комплекс протиепідемічних заходів, відібрали матеріал від хворих та контактних на бактеріологічне та вірусологічне дослідження. Для встановлення ймовірних факторів відібрали проби харчових продуктів, питної води, змивів з об’єктів довкілля, змиви з рук та спецодягу працівників на лабораторне дослідження.

Нагадаємо, 18 вересня зафіксований спалах інфекції у Новосілці Заліщицького району. Там через спалах кишкової інфекції призупинили роботу дитсадка та харчоблоку у школі
 

Як повідомило на своїй сторінці у соцмережі Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області області, 19 вересня в м. Тернополі зареєстровано 5 випадків гастроентероколіту серед вихованців одного з ДНЗ міста.

Госпіталізовано до інфекційного відділення з попереднім діагнозом: «Гастроентероколіт» 4 дітей. Одна дитина отримує лікування в амбулаторних умовах.

Розпорядженням начальника Головного управління/головного державного інспектора з 23 вересня 2019 року призупинено роботу у групі, де зареєстровано спалах.

Нагадаємо, у більшості мікрорайонів Тернополя, крім центральних, 18 і 19 вересня не було води.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Людмила

    Моя дитина в садок не ходить а 20 вересня з 7 год ранку такі ж симптоми. І в сусідки теж саме.
  • Людмила

    Моя дитина в садок не ходить а 20 вересня з 7 год ранку такі ж симптоми. І в сусідки теж саме.
  • Василиса

    який це садок - громадськість має право знати!
  • Діонісій

    треба менше без води місто залишати, антісанітарія , от і хворіють.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up