Партнер рубрики Події

У двох районах на Тернопіллі вода з криниць - небезпечна для здоров'я

У двох районах на Тернопіллі вода з криниць - небезпечна для здоров'я
  • Через підтоплення кількох населених пунктів Бережанського, Збаразького та Козівського районів спеціалісти досліджували воду з джерел водопостачання. 
  • З 16 відібраних взірців питної води 5 не відповідають санітарно-хімічним показникам.

Як повідомляють в ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області, Тернопільська регіональна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів 2 травня виїжджала у населені пункти Бережанського, Збаразького та Козівського районів. У зв'язку з підтопленням частини населених пунктів спеціалісти відбирали взірці води для дослідження за бактеріологічними та санітарно-хімічними показниками з джерел водопостачання вищевказаних населених пунктів.

Згідно із результатами досліджень, з 16 відібраних (з них 7 з індивідуальних, децентралізованих джерел водопостачання) взірців питної води у 5 були встановленні невідповідності за санітарно-хімічними показниками (за мікробіологічними показниками відхилень не виявлено), а саме:

Бережанський район.

Відео дня
  1. Артсвердловина приватного домогосподарства с.Шибалин, вул.Тернопільська, 7, Бережанський р-н (перевищення вмісту нітратів - 96,98 мг/куб.дм. при нормі не більше 50 мг/куб.дм.).
  2. Джерело приватного домогосподарства с.Літятин, вул. Центральна, 28, Бережанський р-н. (перевищення вмісту нітратів - 124,08 мг/куб.дм. при нормі не більше 50 мг/куб.дм.).
  3. Каптаж джерела №2, с.Літятин, вул.Нижня, Бережанський р-н (перевищення вмісту нітратів - 65,39 мг/куб.дм. при нормі не більше 50 мг/куб.дм.).
  4. Каптаж джерела №1 с.Літятин, вул.Нижня, 2а, Бережанський р-н (перевищення вмісту нітратів - 75,13 мг/куб.дм. при нормі не більше 50 мг/куб.дм.).

Збаразький район.

  1. Приватне домогосподарство вул. Хатки, 24, с. Максимівка, Збаразький р-н. (перевищення вмісту нітратів - 68,29 мг/куб.дм. при нормі не більше 50 мг/куб.дм.).

Хоча перевищення даного показника (нітрати) не може призвести до гострих отруєнь, однак вживати таку воду є небезпечно для здоров’я, особливо дітям раннього віку.

В зв’язку з чим дана інформація з відповідними рекомендаціями доведена до відома власників, балансоутримувачів джерел водопостачання та органів місцевого самоврядування.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up