Партнер рубрики Події

У філармонії - паніка через повістки. Комісари коментувати ситуацію не поспішають

У філармонії - паніка через повістки. Комісари коментувати ситуацію не поспішають
Повістки з вимогою з'явитися у військовий комісаріат загалом отримали 32 працівників обласної філармонії. Зараз там паніка. Артисти кажуть, що у них через це все зриваються репетиції та розпадаються колективи.

І що мовляв, вони артисти, призначені не для війни. Та й не вміють вони воювати, адже більшість не служила у війську. Відтак вміють тримати у руках лише мікрофон та смичок, тому через брак досвіду можуть легко опинитися у полоні ворога. 

Диригент камерного оркестру обласної філармонії Сергій Черняк каже, що його колектив просто розпадається.
- В мене має бути сольний концерт, але немає кому грати, - каже він. - Квартет цілий звільнився.
Пан Черняк розповідає, що повістки принесли минулого тижня у відділ кадрів  філармонії. Працівники прийшли на роботу і їм вручили ці документи. 

- Повістки вручили трьом учасникам камерного оркестру. От підуть вони служити і рівень колективу падає, - каже пан Черняк. – Бо це - професійні сольні музиканти, які працюють по 10 років. Якщо забрати їх в армію, то вони втратять усі навики. Професійний рівень колективу буде втрачений. До того ж треба шукати їм заміну, виховувати, ввести в репертуар. Звісно ми їх замінимо, але на це піде багато часу.
Самому Сергію повістки не вручили, бо він у серпні 2014-го приїхав у наше місто із Луганська, де працював раніше. Проте чоловіка хвилює доля колективів тернопільської філармонії.   

- Я - переселенець, як то кажуть, "неблагонадійний", тому мене не зачепили, - каже чоловік. - Погоджуюся, що ухилятися від мобілізації - не варіант. Але призначення артистів - не воювати. До речі, нам дзвонять з філармоній інших міст. Ніде такого нема, як в Тернополі, ніхто такої великої кількості повісток не отримав… 
Зірвана через повістки робота і академічного ансамблю танцю "Надзбручанка". З 12 чоловіків ансамблю четверо покликали в військкомат, розповідає в.о. керівника Володимир Ковальчук. 

- Мені теж вручили повістку, я вже пройшов медкомісію, придатний, - каже він. - Що далі робити - вказівок ще не було. Інші мої колеги теж пройшли комісію, всі придатні.
За коментарем стосовно повісток працівникам філармонії ми звернулися до обласного комісара Володимира Катинського. Той пообіцяв прокоментувати ситуацію аж на понеділковому брифінгу у військкоматі і кинув слухавку. Цей брифінг, до слова, відбудеться аж 6 квітня. Звернулись ми і до міського військового комісара Сергій Гаврилюка. Той у підвищених тонах сказав: "Їх ніхто нікуди не відправляє, їх лише запросили на медкомісію. Вони - не патріоти!" Далі комісар кинув слухавку…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (51)
  • Stepan Stepankiv

    Чому не мобілізують ментів?! А менти й так їздять в АТО, ви що не знали, олухі? Несправедливість у тому, що дехто з ментів з'їздив на місяць - вже "герой", учасник АТО... А ментів масово мобілізувати... то вас рогулів тут одразу басота пощипає та пограбує! Взагалі в державі бардак, який не віршується вже рік після Майдану!  Але якщо прийдуть за мною, то відмазиватися не буду. Все по чесному - медична комісія й у перед! Ви, рогулі-патриоти, забули як ваші діди та бабки кряхтєлі під радянськими окупантами? Як вони вмирали у Сибіру? Ви забули? Ви не патріоти, а ВИШИВАТНІКІ...
  • Stepan Stepankiv

    Значит я отфігачив 2 роки в армії, не косив! Потім ще 18 років... Так що за мій досвід треба таки мене добити? У ДСВ усі йшли на фронт!!! А так ми дудемо ділити: сантехнік теж не вміє, артист - не вміє, торгаш з ринку тільки бабло вміє рахувати, вчитель - не вміє, сталєвар - не вміє!... Добре, я згодний, спочатку я тут двох деригентів застрелю, а потім пойду знову за автомат триматися...та їх дружин-вдовушек захищати! Ганьба!
  • Анонім

    З такими військовими комісарами жодний зовнішній ворог не потрібний.

    А як введуть військовий стан, то вони ще й очолювати місто і область будуть.



    Дивлячись на цих наших "справжніх патріотів" воєнкомів і Ко думається це ж як вони успішно проводили бойові операції, скільки поранених витягнули з поля бою.... Вони справжній приклад для наслідування.



    Між іншим 5 колишніх воєнкомів з області є в горезвісному генштабі.



    Мене цікавить інше запитання і можливо його хтось поставить  УГОЛОС: за ОФІЦІЙНИМИ даними ООН на Сході загинуло 6 тис. і поранено 14 тис.. Скільки людей потенційно заслуговують на соц.виплати і гарантії.

    Невже не зрозуміло, що хтось має платити податки, підтримувати інфраструктуру... щоб ті, що повернуться з АТО могли вижити?!



    Скільки притомних працівників, викладачів, вчителів, лікарів або звільнились, або покинули країну, або мобілізовані (читай пиячити в навчальних центрах).



    Загалом діяльність військоматів можна розглядати як антидержавну.

    А сидячи 25 років на хабарах у військкоматі згадувати про патріотизм... ну це вже і не смішно зовсім.
  • Олег

    Повістки дають навіть тим в кого у військовому квитку пише не придатний по стану здоров'я. Вони вже в тому військоматі геть подуріли.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:20 На Кременеччині віддали землю під сміттєпереробний завод, а отримали — борги за оренду в сотні тисяч 16:40 Помічник лісничого з Тернопільщини привласнив з каси 80 тисяч. Що йому загрожує 16:15 Втеча від мобілізації? Перевірили, що робить Труш в університеті та чи стоїть на військовому обліку 15:30 Скільки коштує великодня атрибутика у магазинах та супермаркетах Тернополя Від читача 14:51 Участь в «Армії відновлення» Тернопільщини – Ваш реальний внесок у Перемогу! 14:55 Сезон полуниць стартує: що важливо знати, аби не отруїтись 14:20 Тернополянин залишив наплічник біля камер схову в магазині, а коли повернувся — його там не було 13:31 Тернополянка Наталя Яремчук напекла та передала хлопцям на фронт понад три тонни солодощів play_circle_filled photo_camera 12:46 Кабмін розглядатиме законопроєкт, який спрощує міжнародний розшук 12:04 Чи можна у Страсний тиждень садити город: відповідає отець Олексій Філюк photo_camera 11:23 Тернопіль — одне з найпрозоріших міст в умовах війни. А ви згодні? 10:45 У Чорткові будують бібліотечний артгараж за понад мільйон photo_camera 10:10 Виборював перемогу для наших дітей: у Збаражі попрощались з Героєм Ігорем Войцеховським 09:35 Чи буде спекотно на Великдень: синоптики озвучили прогноз 09:02 У Львові успішно прооперували 16-річну тернополянку, яка не могла ходити без болю у взутті 08:00 Мобілізація в Україні: в Міноборони нагадали основні зміни, які стосуються військовослужбовців і цивільних 22:00 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 21:00 У Зарваниці відбулася Проща родин загиблих Героїв photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up