Партнер рубрики Події

У лебедів на Дністрі виявили курячий грип

У лебедів на Дністрі виявили курячий грип

Уже близько 30 лебедів на Дністрі у селі Вільховець Борщівського району загинуло від грипу. Виявили хворобу у птахів минулого тижня. 

Ще близько десяти днів тому жителі села просили про допомогу для лебедів, які замерзають на водоймі.  Тоді люди самотужки їх підгодовували, а хворих птахів забирали додому. Загалом на Дністрі "застрягло" близько 160 лебедів.

- Оселилися птахи тут більше трьох тижнів тому, - розповідають екологи Національного природного парку «Дністровський каньйон» - Таке явище трапилося на території парку вперше. Ще коли температура була плюсова, місцеві жителі почали підгодовувати птахів. Тоді цього не варто було робити. Адже птиця починає набирати вагу, їй важко відлітати.

Це – дика природа, і коли люди на втручається, це не завжди приносить бажаний результат, кажуть екологи. А коли температура знизилася, тоді підгодовувати птахів просто необхідно. 

Відео дня

 - Зараз ситуація не дуже добра. У лебедів минулого тижня виявили курячий грип, - повідомляють екологи. - До птахів допускають лише спеціалістів, мешканці села до них доступу не мають. Ми разом з ветеринарною службою спостерігаємо за ситуацією. Їжа для птахів є. Загалом протягом трьох тижнів загинуло близько 30-ти лебедів.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Piter Savka

    Може гусячий ???
  • Діонісій

    у всьому лебеді винні !  скоро їх постріляють і скажуть, що від курячого грипу здохли.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер юний захисник з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме Від читача 16:48 Концерт легендарного THE ВЙО 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків 11:45 У поліції повідомили про стан дітей, яких забрала швидка з Кутківецького лісу 10:50 В аварії на Тернопільщині загинув мотоцикліст
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up