Партнер рубрики Події

У листопаді в додатку "Дія" запрацюють три нові послуги: деталі

У листопаді в додатку "Дія" запрацюють три нові послуги: деталі

Три соціальні послуги, а саме: отримання субсидій, призначення пенсій та послуги для внутрішньо переміщених осіб, стануть доступні у додатку "Дія" вже наприкінці листопада поточного року.

Про це заявив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, передає РБК-Україна з посиланням на брифінг Мінцифри та Міністерства соціальної політики.

"Наприкінці листопада ми запускаємо можливість отримати пенсії, тобто зареєструватися для того, щоб отримати пенсію. Також ми запускаємо послугу, пов'язану з отриманням субсидій", - заявив міністр.

Федоров також додав, що на порталі запустять послугу для внутрішньо переміщених осіб, яким кожні пів року необхідно з'являтися в держорганах і підтверджувати інформацію для того, щоб продовжувати отримувати виплати. Міністр підкреслив, що тепер це можна буде зробити онлайн в кілька кліків.

Відео дня

Читайте також: Перевірили, як завантажити ковідний сертифікат у «Дії». Кому це зробити не вдасться? (ВІДЕО)

Також цієї осені з'явиться ще одна нова послуга на порталі "Дія". За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля,в Україні з'явиться можливість реєстрації актів цивільного стану онлайн.

"Подати документи про намір одружитися або сплатити адміністративний збір за цю послугу тепер можна буде через портал "Дія". Всі ці зміни спрямовані на те, щоб взаємодія людей з державою проходила максимально зручно і комфортно", - зазначив він. Детальніше про це читайте тут: Подати заяву до РАЦСу онлайн: в "Дії" з'явиться нова послуга.

Також за допомогою додатку "Дія" українці можуть зареєструвати місце проживання дитини, подати довідку про доходи, зареєструвати ФОП. Більше про можливості додатку читайте за посиланням.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Зіновія Дудар

    Дуже вигідно та економно, не потрібно ходити, збирати, довідки. Аналогічно, як сплачувати послуги по Приват24 та Ощад24.
  • Костя М.

    Багована фігня
  • Сергій Прохоров

    Додатку ДІЯ - БАН!!!
  • Сергій Прохоров

    Не встановлюйте собі цю ХУЙНЮ!

keyboard_arrow_up