Партнер рубрики Події

У Міненерго спростували інформацію про введення графіків відключень світла

У Міненерго спростували інформацію про введення графіків відключень світла
  • Інформація про введення графіків відключення споживачів – фейк.
  • Про це заявили в Міністерстві енергетики України.

Останніми днями у деяких ЗМІ шириться інформація про нібито введення у травні графіків обмежень постачання електроенергії побутовим споживачам, повідомляють у Міненерго.

Міністерство енергетики України офіційно заявляє: ця інформація не відповідає дійсності! Введення жодних графіків обмежень постачання електроенергії не планується.

Відео дня

– Майже три місяці, незважаючи на терор ворога і обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури, енергосистема працює, повністю забезпечуючи споживання. Завдяки злагодженій роботі усіх видів генерації вдалося скасувати обмеження постачання електроенергії споживачам, – зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Галущенко відзначив, що зараз триває активна підготовка енергосистеми до нового опалювального сезону.

Міністерством енергетики спільно з усіма енергетичним компаніями країни, що генерують, передають та розподіляють електроенергію, складений оптимізований графік ремонтів.

– Наразі відключення споживачів від електропостачання можуть відбуватися виключно внаслідок пошкодження російськими окупантами об’єктів генерації і мережевої інфраструктури, – акцентують у відомстві.

Міністерство енергетики закликає ЗМІ перевіряти інформацію та посилатися виключно на офіційні джерела.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, що з 8-го по 12 травня у будинках на різних вулицях Тернополя планово вимикатимуть світло через ремонтні роботи. Також повідомляли, як захистити техніку від стрибків напруги.

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up