Тернополян просять утриматись від прогулянок у парку "Топільче"

Тернополян просять утриматись від прогулянок у парку "Топільче"

Сьогодні, 19 травня, у парку «Топільче» проводяться заходи зі знищення іксодових кліщів.

В літній період зростає ризик укусів кліщів. Вони можуть викликати ряд інфекційних захворювань, таких як хвороба Лайма. Для запобігання розповсюдження кліщів в Тернополі регулярно проводять дезінсекцію в паркових зонах, біля житлових будинків та освітніх закладів.
 

Попри те, що препарат, яким оброблятимуть парки, не є токсичним для людей, тернополян закликають утриматися від відвідування парку, в тому числі і вигулу собак.

До слова, заходи зі знищення кліщів нещодавно уже були проведені в парку імені Тараса Шевченка.

Відео дня

Читайте також: Куди звертатися, щоб від кліщів обробили територію біля будинку та садочку чи школи

Щодо питання, як себе вберегти від кліщів, то як пояснив завідувач Тернопільського міського відділу ДУ "Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України" Анатолій Поліщук, для прогулянок потрібно вибирати місцини без заростей високої трави

. - Найкраще просто уникати таких місць, - каже пан Поліщук. - Для відпочинку варто вибирати відкриті ділянки. Тобто без заростей високої трави. Одяг повинен бути таким, щоб кліщ не зміг крізь нього пролізти. Для захисту ще можна використовувати спеціальні засоби від кліщів, які продаються в аптеках. 

Після прогулянки чи відпочинку обовʼязково потрібно оглянути одяг та шкіру. Якщо вас всетаки вкусив кліщ і ви перебуваєте далеко від місця, де можна отримати медичну допомогу, потрібно самостійно його витягнути.
 

Читайте також: Кліщі вийшли на "полювання": як вберегтися та що робити, якщо кліщ присмоктався
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • вова зелепукін

    Кліщі у Топільче є. І досить, навіть, великі. Деякі, навіть, з пляшками. Дусту треба більше. Дусту.

    Ігор Дуда reply вова зелепукін

    Ігор Дуда reply Ігор Зелєдупін 21 травня 2020 р. Я переконаний, тупа з кривими рогами бидлота, Що ти "сподобало" і пхать гівно до рота, Бо як його під вечір обжерешся - Одразу маячню свою писать берешся, Але мені на неї - "плюнути й розтерти", І все ж...валера-саша, намагайся менше гівно жерти reply Відповісти share Поділитисяremove 0 add Ігор Зелєдупін reply Ігор Дуда 21 травня 2020 р. ти вже своє відтрахав... Амінь... сподобало мені reply Відповісти share Поділитисяremove 0 add Ігор Дуда reply Ігор Зелєдупін 21 травня 2020 р. Ти, "саша крест", бидлота, "трахалось" колись так вдало, Що в тебе роги аж повиростали , Але сказати, що лиш через це не буде зовсім справедливо - Ти ще й дурне було (і є), як бик і ніг не мило
    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Kryminal/ternopolyanin-trichi-za-den-podzvoniv-u-politsiyu-scho-u-nogo-vkrali-m-11060865.html

    Ігор Зелєдупін reply вова зелепукін

    а де ж тоді спортом займатися? маю на увазі - літроболом...
  • Яна

    Назвіть діючу речовину і її концентрацію , щоб можна було оріентуватися в токсичності для людей і тварин , розуміти який антидот використовувати при отруєнні.
  • Олександра Вода

    Чому це? Що знов парки водою обприскуєте для психологічного тиску

    Олеся Лт reply Олександра Вода

    Олександра Вода взагалі то, від кліщів. Сьогодні мала "щастя" познайомитись

    Володимир Стацишин reply Олександра Вода

    Олександра Вода  100%
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up