У Раду внесли законопроєкт про вільне переміщення військовозобов'язаних чоловіків Україною

У Раду внесли законопроєкт про вільне переміщення військовозобов'язаних чоловіків Україною

Норму 1992 року пропонують відмінити.

Група народних депутатів Верховної Ради внесла до парламенту законопроєкт про відміну норми  про заборону переміщення між областями військовозобов'язаних чоловіків і призовників.

Авторами законопроєкту про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення порядку виїзду призовників, військовозобов’язаних та резервістів з місця проживання в межах України стали нардепи Дмитро Чорний, Кирило Нестеренко та Максим Зуєв.

Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради України.

Відео дня

Проєктом закону пропонується виключити із законів про порядок виїзду призовників, військовозобов'язаних та резервістів з місця проживання в межах України вимогу про отримання відповідного дозволу у військкоматі.

«Ідея проста — прибрати мертву та потенційно корупційну норму про отримання відповідних дозволів згідно із законодавством датованим 1992 роком», — зазначив нардеп Чорний.

Нагадаємо, впродовж 5 липня Генштаб ЗСУ давав роз'яснення про переміщення військовозобов'язаних в межах України.

В останньому повідомленні йшлося, що для виїзду за межі областей військовозобов'язані мають отримати дозвіл у територіальному центрі комплектації та соціальної підтримки.

Президент Зеленський також відреагував на ці повідомлення і зазначив, що є різні оцінки такого рішення, є нерозуміння й навіть обурення в суспільстві. Пообіцяв розібратися з цим. І попросив Генеральний штаб не ухвалювати без нього подібних рішень.

Також ми повідомляли, що голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш зазначив на вчорашньому брифінгу, що детальну інформацію для жителів Тернопільщини повідомлять у четвер, 7 липня.

Нагадаємо воєнний стан і загальну мобілізацію в Україні Верховна Рада продовжила до 23 серпня 2022 року.

Читайте також 

«Ніхто нікого «кошмарити» не буде»: кому потрібен дозвіл військкомату на виїзд за межі області

Для виїзду за межі пункту проживання військовозобов'язаним необхідний дозвіл: роз'яснення Генштабу

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up