Светр, шапка, комбінезон. Скільки коштує одягнути собаку

Светр, шапка, комбінезон. Скільки коштує одягнути собаку

Зимовий "прикид" для улюбленця обійдеться 300-1000 грн. Щоб зекономити, деякі тернополяни виготовляють одяг власноруч.

Одягнути домашнього улюбленця - задоволення не з дешевих. Інколи одяг для тваринки може обійтись навіть дорожче, ніж для людини.

- Своїх американських кокер-спанієлів одягаю лише, коли за вікном -10 і далі, - каже тернополянка Оксана Ільницька. -   А так у них шерсті багато і вони не мерзнуть. Одягати потрібно породи, в яких нема підшерстку та собак карликових порід. 

Маленькі костюмчики для собак можна знайти у більшості зоомагазинів Тернополя, щоправда вибір великий не всюди. Так, светрик коштує 150-300 грн, в'язані комбінезони - 300-400 грн, шапочка - 200 грн, взуття - 300 грн, вуличний теплий комбінезон 300-700 грн. Ці речі також можуть підійти і для котів. В інтернет-магазинах ціни приблизно такі ж, плюс доведеться платити за доставку.  

Відео дня

- Ціна залежить від  фірми та складності крою, - розповідає продавець зоомагазину. - Без примірки брати одяг дуже ризиковано, бо можна не вгадати з розміром. Навіть багаторічні господарі помиляються. Дивитися потрібно перш за все на те, що подобається господарю, бо гріти собаку буде будь-який матеріал.

 

Однак якщо на маленьких песиків знайти одяг простіше, то на великих порід в магазинах нічого не знайдеш, крім нашийників, скаржиться тернополянка Олена Дейнека.  

- У нас стояло питання про костюмчик на брудний період, оскільки після прогулянок нашу собаку нереально відмити. - розповідає Олена Дейнека. - Я розкинула оголошення по форумах і барахолках на "Фейсбуці". Порадили тернопільську майстриню Ірину Дольну. Вона дуже швидко і відносно за невеликі гроші пошила нашій Герді комбінезон. Практично з моїх слів і без примірки - вгадала. Обійшлось у 400 грн, при тому, що на спеціалізованих сайтах я бачила комбінезони для великих собак, як наша за 600-800 грн. У зоомагазинах в Тернополі нічого подібного не зустрічала. У Герди це перший комбенезон і це її друга одежина. Першу я зробила їй сама з свого старого светра - це на суперхолодний період.  

 

До речі, у холодну пору одягають не лише собак, а й котів. Господиня канадського сфінкса каже, що тваринка, яка не має шерсті, дуже мерзне. Такий котик та ще й в костюмчику привертає неабияку увагу перехожих.  

- Взимку Макс дуже мерзне, зате влітку йому добре, - каже Ольга Нікітіна. - Він більше любить ковдри та батареї, щоб погрітися, але час від часу ми його одягаємо, коли ведемо на прогулянку, або коли вдома холодно. Спочатку купували одяг, але в магазинах він коштує дуже дорого - два роки тому костюмчик коштував 200 грн. Зараз шию одяг власноруч. Найлегше - просто переробити щось зі свого старого одягу - дешево, і костюм дійсно екслюзивний.

А де ви купуєте одях для своїх собак та котів? Які ціни?  Відповіді та фото залишайте в коментарях до цієї статті. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Цьвєк

    Фото із рубрики: Мій  хазяїн -ідіот!

    бурундук reply Цьвєк

    сам взимку і кожуха вдіваєш, і шапку, і мешти. а песикам шо не можна? мерзнуть як і всі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up