У селі Малашівці відремонтували відділення паліативної та хоспісної допомоги 3-ї лікарні Тернополя

У селі Малашівці відремонтували відділення паліативної та хоспісної допомоги 3-ї лікарні Тернополя

Влітку у відділенні відремонтували два корпуси, закупили нове сучасне обладнання, забезпечили його цілодобовою гарячою водою, встановили генератори безперебійного живлення.

На базі Тернопільської міської комунальної лікарні №3 понад рік працює відділення паліативної та хоспісної допомоги у селі Малашівці. За цей час необхідну медичну допомогу отримали 187 пацієнтів різного віку та соціального статусу.

Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

Таке відділення єдине в Тернопільській громаді, де надають повноцінну медичну допомогу, симптоматичне лікування, знеболення та цілодобовий нагляд. Серед 20 осіб медичного персоналу є лікарі, медсестри та інші спеціалісти. За потреби на огляд можуть приїжджати й вузькі спеціалісти з лікарні.

Відео дня

«Більше як рік тому в Тернополі була вперше створена хоспісна медична допомога, яка функціонує як відділення міської комунальної лікарні №3 у с. Малашівці, – відзначає міський голова Сергій Надал. –  Місто може в цьому напрямку успішно працювати, адже є співпраця з органами соціального страхування, які ведуть облік малозабезпечених та одиноких людей, працює соціальний патронаж. Тобто є повна взаємодія соціальної служби та медичного обслуговування».

Влітку у даному приміщенні відремонтували два корпуси, закупили нове сучасне обладнання, забезпечили його цілодобовою гарячою водою, встановили генератори безперебійного живлення.

Як відзначає начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Василь Даньчак, медикаментозне забезпечення є безкоштовним завдяки підписаному договору з НСЗУ на паліативну допомогу. Також при необхідності пацієнти можуть отримати безкоштовну юридичну консультацію та духовну підтримку завдяки місцевому священнослужителю.

Нагадаємо, раніше ми писали про роботу Тернопільської обласної лікарні «Хоспіс» у Плотичі.

Довідка

Паліативна та хоспісна медицина — це галузь наукової медицини та охорони здоров’я, основним завданням якої є забезпечення доступної та якісної паліативної допомоги Пацієнту, шляхом застосування адекватного ефективного знеболення, медикаментозної терапії, медико-психологічної реабілітації, хірургічних та інших методів лікування, кваліфікованого медичного догляду.

Адреса лікарні: 46028, Україна, м.Тернопіль, вул. Волинська, 40, [email protected]

Приймальня директора КНП «МКЛ № 3» — ТМР (0352) 55 09 06

Приймально-діагностичне відділення — (0352) 53 51 10

Реєстратура поліклініки — (0352) 53 69 71

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up