Партнер рубрики Події

У школах Тернополя пролунав останній дзвоник: репортаж зі свята

У школах Тернополя пролунав останній дзвоник: репортаж зі свята
  • Свято у школах Тернополя відбулося 31 травня. У кожному навчальному закладі міста дійство провели за окремим графіком.
  • Випускники прощалися зі своїми школами та вчителями. А маленькі школярі вже з нетерпінням чекають літніх канікул.

Журналісти «20 хвилин» побували у школах у різних мікрорайонах міста. У одних школах дзвоник вже завершився, в інших ще триває. Як проходило свято, дивіться у нашому фоторепортажі. А також шукайте своїх дітей на фото.

Початкова школа №1

Останній дзвоник пролунав і для учнів цього навчального закладу. Традиційно діти виконали патріотичний танець. А вчителі нагородили їх грамотами за наполегливість та відповідальність.

Відео дня

Школа №7

Свято в навчальному закладі розпочали о 10.00. На урочисту лінійку зібралися вчителі, батьки та школярі. Вони з усмішками на обличчях, в гарному вбранні та з квітами.

Спочатку всі присутні привітали два класи випускників – 11-А та 11-Б. Грамотами, подяками відзначили вчителів, учнів та класи, які брали активну участь як у житті школи, так і міських, обласних, Всеукраїнських олімпіадах, конкурсах.

Першокласники побажали випускникам бути відважними, дослухатися до свого серця та досягати своєї мети.

Також учні підготували концертну програму з піснями, віршами, запальними танцями та спогадами про 2023-2024 навчальний рік.

Школа №11

Цього року в школі №11 два випускних класи. І їх легко відрізнити від інших школярів не лише за стрічкою «Випускник-2024», а й за оригінальним вбранням. Учні 11-А класу прийшли у вишневому одязі, а учні 11-Б класу – молочному.

Святкова програма, на яку запросили лише учнів 1, 9, 10 та 11 класів, а також їхніх рідних, була урочистою, але водночас сумною.

Кожен, хто благословляв та вітав цьогорічних випускників, згадував про війну та дякував тим, завдяки кому ці діти мали можливість навчатись і закінчити 11 клас.

Школа №12

Останній дзвоник у школі №12 відкрили випускники. До гостей вони виходили під супроводжуючі вірші. Молодші учні розповіли про таланти, вміння кожного 11-класника та привітали із завершенням школи.

11-класники дивували присутніх сучасними танцями в сонцезахисних окулярах та кедах. Учні молодшої та середньої шкіл не лише аплодували, а й підтанцьовували.

Згадали на святі і про війну, полеглих захисників, повітряні тривоги.

Школа №19

Вишиваний Останній дзвоник у школі №19 лунав для 11, 9 і 4 класів. Коронавірус, війна, тривоги, укриття...

— Ми до всього адаптувались. Прошу вас нести в серці любов до України. Стати гідними українцями. І тими, хто відбудовуватиме нашу Україну, — звернулась до випускників директорка школи Лідія Бачинська.

Вальс випускників розчулив. Танцюй зі мною повільно, хай зачекає світ божевільний... І на цих рядках сльози в очах не лише батьків, а й самих вчорашніх школярів. Нехай їхня дорога у доросле життя буде світлою...

Нагадаємо, у 2023-2024 навчальному році заклади загальної середньої освіти у Тернополі закінчать 1 575 школярів та школярок. З них 210 претендентів на золоту медаль і ще 43 на срібну. А ось урочисту ходу випускників Тернополя скасували. Як повідомляла журналістам «20 хвилин» начальниця управління освіти та науки міськради Ольга Похиляк, все через питання безпеки.

Читайте також:

Купують дрони, планують подорожі та пікніки: як 11-класники Тернополя святкуватимуть випускний

Як буде тривала тривога, випускникам доведеться вдруге проходити тестування

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up