У Тернопільській міській лікарні №2 облаштували укриття для пацієнтів та персоналу медзакладу

У Тернопільській  міській лікарні №2 облаштували укриття для пацієнтів та персоналу медзакладу

Сховище влаштовано у двох корпусах медзакладу.

На базі міської комунальної лікарні №2 облаштували укриття, призначені для медперсоналу і хворих, які перебувають у медичному закладі.

Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

«Окрім сховищ на підприємствах, установах, організаціях та у житловому фонді, продовжуємо роботу з облаштування укриттів у спеціалізованих закладах. Зокрема, цими днями на базі міської комунальної лікарні №2 завершили облаштування сховищ для перебування пацієнтів та персоналу. Сховище влаштовано у двох корпусах, – зазначає Сергій Надал. – В укриттях доступні ліжка, місця для перебування, система подачі тепла, вентиляція, запасний вихід тощо. Наявне обладнання, яке дозволяє робити маніпулятивні втручання та операції. Також ці приміщення мають подвійне призначення і надалі зможуть використовуватись після завершення воєнного стану».

Відео дня

Одне із них під пологовим, яке зможе розмістити всіх жінок, дітей та персонал в разі небезпеки і забезпечене всім необхідним. Таке ж сховище є під лікарнею, воно розраховане на понад 150 ліжок для пацієнтів з різних відділень в тому числі в ковідного.

Міський голова додає, раніше ці приміщення були занедбані та не використовувались. Тут зокрема, замінили електроприлади, системи вентиляції, зробили поточний ремонт, влаштували підлогу та відповідне обладнання для забезпечення потреб пацієнтів.

Сховище мають автономне водопостачання для питної та для технічної води, туалет, приточну вентиляцію, підігрів повітря й усі належні умови для надання медичної допомоги.

Нагадаємо, переглянути місця розташування захисних споруд, що розміщені найближче до вашого місця перебування чи проживання, можна на інтерактивній карті захисних споруд (у розділі Е-сервіси).

Також інформація є у мобільному додатку «е-Тернопіль», який доступний для завантаження користувачам Android та iOS.

Довідка

Тернопільська комунальна міська лікарня №2 – сучасний багато профільний лікувально-діагностичний заклад. Колектив лікарні — це понад 1100 працівників.

Лікарня працює в тісній співдружності з науковцями. На базі КНП "ТКМЛ №2" працює чотири кафедри Тернопільського медичного університету ім. І.Я.Горбачевського. Ведеться успішна наукова, освітянська, лікувальна робота. Має місце тісний контакт з ведучими клініками України, розвивається співробітництво з вченими та лікарями інших країн.

Завідуючі відділеннями КНП "ТМКЛ №2" є професіоналами високого рівня, спеціалістами головного управління охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації і відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ирина

    Надал, це не твоя заслуга. Комплекс побудовано у 1975 році, і як стратегічний об'єкт, у ньому передбачено і укриття, і сполучення між корпусами. А що зробив особисто ти - за майже рік війни? Будки на зупинках?...

keyboard_arrow_up