Партнер рубрики Події

У Тернополі буде сквер з відпочинково зоною і дитячим майданчиком імені бійця Павла Баса

У Тернополі буде сквер з відпочинково зоною і дитячим майданчиком імені бійця Павла Баса
  • На засіданні сесії Тернопільської міської ради виступили громадські активісти із проханням зберегти зелену зону на вул. П.Орлика. 
  • Депутати міськради вислухали звернення та прийняли рішення про те, щоб зробити сквер ім. Павла Баса

- До нас надійшла інформація, що на засідання сесії Тернопільської міської ради зареєстровано проект рішення про виділення земельної ділянки за адресою вул. Пилипа Орлика, 4Б одному із місцевих підприємств, - сказав керівник партії "НацКорпус в Тернопільській області" Володимир Петришин. - Частина цієї ділянки знаходиться під рекреаційною зоною. Тому такі дії є незаконні. Також нам відомо, що на даній ділянці планують звести житловий багатоквартирний будинок. 

Тому активісти звернулись до депутатів із проханням затвердити цю зону під зону відпочинку. А оскільки це місце знаходиться навпроти будинку, де жив учасник українсько-російської війни, бойовик особливого призначення "Азов" Павло Бас - то створити на даному місці сквер та присвоїти йому його ім'я.

Коли депутати дійшли до розгляду питань надання земельної ділянки для обслуговування комерційних об'єктів в сесійній залі було "гаряче". Зокрема свою позицію озвучив депутат від округу, який включає вулицю Орлика, Андрій Шкула.

Відео дня

 - Земельна ділянка, яку зараз ми голосуватимемо, включає і зелену зону, - наголосив пан Андрій. - Тому я закликаю колег депутатів не підтримувати рішення, допоки "Доміно" не обмежить своє прохання виключно територією в межах об'єктів і без зелених насаджень. Крім того, прошу додатково проголосувати й створення в цій зеленій зоні скверу імені Павла Баса. Родина Героя живе неподалік. Я нагадаю, ще раніше виконавчий комітет під головуванням Сергія Надала прийняв хороше рішення про затвердження схеми озеленення в Тернополя. Схемою, зокрема, передбачене створення скверу по вулиці Юності. Юності та Орлика, суміжні. Тому можна зробити великий та якісний сквер.

Міський голова взяв слово та повідомив, що заявники з фірми, котрі просили землю, перед сесією зменшили бажану площу на 12 сотих. 

 - Я бачив оновлену схему, - зазначив пан Шкула. - Від частини зеленої зони таки відмовились, але на частину все ж претендують. Не можна віддавати цей сквер! 

В наслідок дискусій та обговорень, депутати прийняли рішення, що погодять виділення землі при умові, що площа землі буде ще зменшена і включатиме лише територію закладу без зелених насаджень. Паралельно проголосували й за створення скверу з його благоустроєм за міський кошт.

Нагадаємо, 26-річний тернополянин Павло Баса, боєць полку особливого призначення "Азов", загинув 7 січня 2015-го. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up