Партнер рубрики Події

У Тернополі керівник лікарні виписував премії своєму сину

У Тернополі керівник лікарні виписував премії своєму сину

Суд оштрафував директора Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги за преміювання сина.

За корупційне правопорушення до відповідальності притягнуто керівника Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги. Медик незаконно преміював свого сина.

Про це повідомляє прокуратура Тернопільської області. 

«Доведено у суді, що посадовець не повідомив Тернопільську міську раду про наявний у нього реальний конфлікт інтересів перед підписанням і видачею наказів про преміювання свого сина та вчинив дії і прийняв рішення в умовах реального конфлікту інтересів, підписавши ці накази», — йдеться в повідомленні. 

Відео дня

У судовому засіданні керівник лікарні визнав свою вину та щиро розкаявся.

Винній особі призначено покарання — штраф у розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — це 5100 гривень.

Рішення суду набрало законної сили, йдетьс я у повідомленні прокуратури.

Довідка
Директора лікарні притягнули до відповідальності за ч. 1, ч. 2 ст.172 -7 Кодексу України про адміністративні правопорушення — Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. У статті йдеться, що вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів тягнуть за собою накладення штрафу від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємл, раніше «20 хвилин» пригадали справи за 2023-ий рік, де в кримінальних чи адміністративних провадженнях фігурували високопосадовці, керівники міста й області, депутати та ТОП-чиновники.

Автор Олена Мітясова

 

Читайте також:

ТОП-чиновники Тернопільщини, які втрапили у скандали і чим це закінчилось

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • Читач72

    Те що оприлюднила обласна комісія в особі перших посадовців області та мера Тернополя про здирництво і оплату лікування в дитячій лікарні повинно призупинити протизаконні оплати в стінах лікарень усіх без винятку а головні лікарі підуть на фронт або будуть засуджені до тюрми за організацію корупції, розкрадання приміщень державних(лікарня швидкої допомоги де головує Чайківський Ярослав Федорович дооформляє у приватну власність величезні площі нібито покинутого медичного будинку)за кражу гуманітарки, за Протизаконні збагачення всупереч деклараціям. Рядових медиків залякують звільненнями, чверть, пів чи 75 відсотків оплачують зарплату, пенсії в медиків на рівні безробітних 3000 гривень, а самі продовжують збільшувати свої мільйонні статки влаштовуючи своїх родичів, друзів, одногрупників і даючих щомісячні взятки за посади що суперечить Законам України, А пацієнти продовжують вмирати в стінах лікарень бо нічим оплачувати хабарі у формі рахунків на інструмент, око, стен, суглоб, закупи в лікарняних аптеках де діє взаємозамін(хворий купляє по списку, а лікар йде до аптеки та відносить ліки і отримує гроші чи відсоток від добових закупів).На лікуванні людини створена ціла корупційна схема з одною метою-у всіх варіантах побільше здерти грошей .Де страхова медицина, чому перші посадовці медики ніби продовжують бути співучасниками того бізнесу і мовчать.Невже не можуть займати посади головних медиків люди з фронту, а бездарних до тюрми не зважаючи на партійність і заможності.
  • Читач72

    Скотина хабарник який допустив десятки а може сотні смертей пацієнтів в стінах лікарні(Наприклад Марія Деркач молода людина і інші) став на цій посаді мільйонером, розбудував котеджі в Киданові, Петриках, прихватизував державні приміщення де облаштував ортопедичні послуги приватно з кражею гуманітарки і діаспорських посилок ортопедії отримуючи їх спочатку  на державну лікарні завозячи вночі, в тому числі спирт у 10 літрових каністрах який щораз привозить фура в темну пору доби з перевантаженням у білий приватний бус, перевозив до приватних особистих підприємств і магазинів для подальшої реалізації та збагачення особистого. Власні автомобілі ціною по 40000 доларів міняє як шкарпетки. Прикриваючись правоохоронцями кураторами, яким здав іншого правоохоронця при дачі хабаря по справі смерті Марі Деркач в лікарні, продовжує красти державні, громадські, закордонні і пацієнтів гроші, доляри, медичне устаткування, на території лікарні завершує протизаконну прихватизацію медичного корпусу нібити руїни старого Тернополя. Сприяв дерибану землі лікарні під аптеку та аналізи приватні, експлуатує підпільний морг протизаконно де робили протизаконні дії з органами. Згідно законів корупції за такий судовий штраф передбачене звільнення що мали би проконтролювати прокурори не зважаючи на те що Чайківський в партії Свобода . Негайно сина і батька Чайківських на фронт медиками адже син Андрій ортопед підлеглий батька маючи групу теж проходив військову кафедру. В лікарні рядовому і пересічному громадянину місце відсутнє як таким що живуть нижче межі бідності і не збільшують мільйонні статки Головного лікаря лікарні швидкої допомоги Ярослава Федоровича Чайківського. Закон для всіх однаковий але посадовець мільйонер який грабить державу і хворих людей має йти на фронт. Рядовий лікар вже би був під слідством і їв тюремну кашу аде а час війни і такі мають відповідати по закону.
  • Галина Івасюк

    Журналісти , треба вказувати прізвище лікаря , щоб всі тернополяни знали за хабарника!
  • Ярослава Черешнюк

    Та в Тернополі всі лікарні нічого не мають, наприклад в онколікарні щоб зробити біопсію треба купляти свій ніж що взяли матеріал, а видалити родимку коштує, що деяким не під силу.

keyboard_arrow_up