Партнер рубрики Події

У Тернополі народились Анна-Іман та Ренат-Іван

У Тернополі народились Анна-Іман та Ренат-Іван
Хоча тернопільські батьки переважно і називають дітей традиційними іменами, але вистачає і тих, хто облюбував рідкісне, і не всім зрозуміле ім’я. Так, у 2013 році серед тернополян з’явились Аліки й Теони, Давіди і Тимури.



- Пам’ятаю, що у дитинстві ходила з бабусею до сусідки. Вони разом дивились серіал про Арсена Люпена, - розповідає тернополянка Марія. - І сусідка говорила, що якщо в неї буде онук, то обов’язково назве його Арсеном.

Нині у сусідки, за словами Марії, уже є свій Арсен Васильович. І хоч тепер це ім’я майже нікого не викликає подиву, спершу сусіди, почувши його, посміхалися.

- Кажуть, як корабель назвеш, так він і попливе, - продовжує жінка. – Щось подібне і з ім’ям. Онук моєї сусідки має вдачу, схожу на її улюбленого героя. Добре, що їй не припав до душі серіал про Тарзана. З таким би ім’ям йому, мабуть, важко було б. До вибору імені слід підходити відповідально. Адже з ним дитині доведеться жити!

У тому, що не слід давати занадто волі польоту фантазії під час вибору імені, переконані ще чимало тернополян. Адже, незвичне чи навіть чудернацьке ім’я може добряче попсувати життя. Знайдуться людини, які “перехрестять” позаочі ваше чадо, наприклад, з Анджеліки на Генджульку, Тіграна на Тірана і подібне.

Як же найчастіше називають дітей у Тернополі та чи трапляються незвичні чи навіть дивакуваті імена, ми поцікавились у міському відділі Державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби (ДРАЦС — прим. ред.). За їхньою інформацією, тернополяни  при виборі імені притримуються сімейних та християнських традицій.

- Так, популярною традицією є називати дитину іменем того святого, у чий день вона народилась, - каже начальник відділу Державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Тернопільського міського управління юстиції Ольга Говорченко. -  Відтак у листопаді найпоширенішими іменами для хлопчиків були Роман та Михайло відповідно до церковного календаря. У грудні — Андрій, Микола. А для дівчаток, відповідно, Катерина та Анна.

Загалом же дітей протягом 2013 року нарікали іменами, популярними уже кілька років поспіль. Так, хлопчикам давали імена Арсен, Артем, Вадим, Владислав, Максим, Олександр. А дівчаток - Анастасія, Марія, Софія.

- Також в році, що минув, були популярними чоловічі імена Богдан, Даниїл, Денис, Ілля, Марк, Матвій, Макар, Тимофій, Назар, Юрій, - каже Ольга Говорченко. – А дівчаток - Аліна, Ангеліна, Вероніка, Вікторія, Евеліна, Дарина, Діана, Єва, Єлизавета, Злата, Марта, Тереза, Христина, Юлія, Яна.

До рідковживаних імен з початку 2013-го, за інформацією пані Ольги, потрапили такі імена для хлопчиків, як Адам, Єгор, Захарій, Давід, Лука, Маркіян, Мартин, Наум, Нестор, Остап, Сава, Семен, Платон, Тимур, Юстим, Яків, Ярема. А для дівчаток - Аліка, Влада, Еліза, Елла, Елеонора, Емілія, Камілла, Квітослава, Кіра, Ксенія, Жасмін, Ліана, Лія, Луїза, Мілана, Ніколь, Неоніла, Таміла, Теона і Юстина.

- Немає особливої популярності звичка називати дітей подвійними іменами. Проте зрідка реєстрували і подвійні імена, - додає пані Говорченко. - Так, із початку 2013 року в Тернополі зареєстрували дітей з іменами – Аделіна-Вікторія, Анна-Марія, Анна-Іман, Вероніка-Іванна, Зоряна-Олександра, Артур-Сергій, Віктор-Устим, Матвій-Максим, Микола-Матвій, Ренат-Іван.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    Своїх ж донько христилу старшу Оленка на даний час рідко зустрічаю.А молодшу Марта,імя старша донечка вибрала.Що нарахунок подвійних імен бабця казала що не можна називати,аби доля небуло роздвоєною.
  • Anonymous

    Знайомі назвали дівчинку Павліна, бо народилась 10 липня
  • Anonymous

    Мені і братові батьки теж при хрещенні дали по два імені, а в свідоцтві по одному. Брата звати Едуард, тож і тепер дехто при знайомстві перепитує "як-як?" або "то хто тебе так назвав?".
  • Anonymous

    Якщо називати Анна-Марія, то краще вже Маріанна, там відразу два імені (Марі+Анна).
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:31 Тернополянка Наталя Яремчук напекла та передала хлопцям на фронт понад три тони солодощів play_circle_filled photo_camera 12:46 Кабмін розглядатиме законопроєкт, який спрощує міжнародний розшук 12:04 Чи можна у Страсний тиждень садити город: відповідає отець Олексій Філюк photo_camera 11:23 Тернопіль — одне з найпрозоріших міст в умовах війни. А ви згодні? Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 10:45 У Чорткові будують бібліотечний артгараж за понад мільйон photo_camera 10:10 Виборював перемогу для наших дітей: у Збаражі попрощались з Героєм Ігорем Войцеховським 09:35 Чи буде спекотно на Великдень: синоптики озвучили прогноз 09:02 У Львові успішно прооперували 16-річну тернополянку, яка не могла ходити без болю у взутті 08:00 Мобілізація в Україні: в Міноборони нагадали основні зміни, які стосуються військовослужбовців і цивільних 22:00 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 21:00 У Зарваниці відбулася Проща родин загиблих Героїв photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади 17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up