Готуємо пишні сирники в духовці, які не розпливаються

Готуємо пишні сирники в духовці, які не розпливаються
Депозитфото

У духовці виходять ніжні всередині та хрусткі зовні сирники.

Ніжні сирники для багатьох є улюбленим варіантом сніданку. Зазвичай їх готують на сковорідці, але це займає чимало часу. Щоб насмажити гору виробів, доведеться витратити понад годину. Інша справа — сирники в духовці. Запечені на деку ласощі виходять не менш пишними та хрусткими, а зусиль потребують мінімум. І все це без краплі олії, наголошує УНІАН рецепти.

Прості сирники в духовці — рецепт класики

Для приготування беріть сухий сир жирністю близько 5-9%. Якщо в продукті багато сироватки, то спочатку її потрібно віджати руками.

Вам знадобляться такі продукти:

  • 400 грамів сиру;
  • 100 грамів борошна;
  • два великих яйця або одне маленьке;
  • дві столові ложки цукру;
  • дрібка соди або розпушувача.

Також для випікання підготуйте силіконовий килимок або формочки, скляний чи чавунний посуд, або змащене маслом деко. Не варто випікати на пергаменті - такі сирники часто прилипають.

Духовку увімкніть розігріватися до 180°. Сир змішайте з яйцем, борошном, розпушувачем, цукром. За бажанням додайте курагу або родзинки. Із маси виліпіть кульки та приплюсніть. Обваляйте в борошні та викладіть у форму для випічки.

Випікайте вироби 10-20 хвилин, потім переверніть і печіть ще 10 хвилин. Щоб вийшли особливо ніжні та пишні сирники в духовці, рекомендується перетерти сир через сито, а під час випічки поставити під форму деко з водою.

Солоні сирники — рецепт у духовці

Рецепт сподобається тим, хто не любить солодке. Без цукру страва не буде розпливатися. Подавати вироби рекомендується з шинкою або солоним лососем, хоча вони смачні й самі по собі.

Підготуйте такі продукти:

  • 500 грамів сиру;
  • 120 грамів борошна;
  • одне яйце;
  • дрібка солі;
  • пучок зелені.

Сир розімніть виделкою в дрібну крихту. Додайте яйце, подрібнену зелень, сіль. Всипте борошно - його може знадобитися більше або менше залежно від якості сиру. Змішайте однорідне тісто і зліпіть із нього сирники.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, як приготувати осінні пиріжки з гарбузовою начинкою.

 

Читайте також:

Готуємо осінні пиріжки з гарбузовою начинкою

Перевірений і простий рецепт «толкового» сирника від отця Філюка

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up