Партнер рубрики Події

У Тернополі перевізники зі скандалом покинули громадські слухання

У Тернополі перевізники зі скандалом покинули громадські слухання
Тернопільським перевізникам не надали можливості висловити свою думку з приводу пільгових перевезень пасажирів у громадському транспорті. А чиновників мерії пільговики зустріли вигуками “Ганьба!”.

Більше 500 людей  прийшли в «Український дім «Перемога» на громадські слухання щодо пільгового перевезення пасажирів. Серед присутніх були пільговики, перевізники, представники міськради та громадських організацій.

Мерію на слуханнях представляли секретар міськради Ігор Турський та начальник міського управління транспорту Ігор Мединський.

–        Міський голова Сергій Надал не зміг прийти на слухання, оскільки він зараз перебуває на нараді з приводу забезпечення громадського порядку у період 8-9 травня. – повідомив Ігор Турський.

Однак присутнім з числа пільговиків таке пояснення не сподобалося. Виступ секретаря міськради вони перервали вигуками «Ганьба!», вимагали щоб мер сам прийшов на слухання, які зініціював.
Також не дали виступити й начальнику міського управління транспорту Ігорю Мединському. Найактивніші пенсіонери відбирали у чиновників мікрофони та висловлювали свою незгоду з бажанням перевізників відмовитися безкоштовно перевозити по 6 пільговиків на маршруті.
За годину часу учасники громадських слуханнях не змогли ні обрати головуючого, ні сформувати порядок денний.

Відео дня
> Правда, Ігор Турський все ж таки встиг повідомити, що виконавчий комітет міськради вирішив відмовити перевізникам в їх ініціативі щодо обмеження у безкоштовному проїзді пільговиків. Водночас Турський висловив пропозицію, щоб перевізники та представники пільгових категорій обмінялися думками з приводу ситуації, що складається із пасажирськими перевезеннями.

Пільговики пропонували, щоб у маршрутках запровадили посаду кондуктора, оскільки кошти не обліковуються належним чином. Також пропонували щоб кондукторами впродовж двох тижнів попрацювали самі ж пільговики, з числа тих, хто добровільно зголоситься і зможе від ранку до вечора бути касиром у водія.

Громадський активіст Олександр Башта запропонував, щоб слово надали і перевізникам, однак переважна більшість присутніх у залі відмовилася від цього. Після кількох безрезультатних пропозицій Башти хтось із залу вигукнув перевізникам: “То чого ви тут сидите якщо вам слова і так не дають?».

Відтак перевізники – керівники транспортних підприємств та водії, покинули зал Українського дому «Перемога».

Ми не готові були до такого перебігу подій на громадських слуханнях, - повідомив керівник транспортного підприємства “Мегасервіс” Роман Сполович. – Один із перевізників уже хоче зупинити виїзди на маршрути. Зараз будемо радитися що будемо робити далі. Про результат повідомимо згодом.  
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (52)
  • Anonymous

    А де журналістське розслідування? Наприклад про те, хто контролює дохід маршрутчиків або про "відкати" службам, або як і в якому стані випускають на маршрут машини і в якому стані водіїв?
  • Anonymous

    Ну-ну)) Всі такі сміливі в Інтернеті. "Диванне військо". Тільки дзявкати вмієте) Щось чує моє серце, що це вже тролі Путіна писки пороззявяли. ІМХО. Кожна послуга має оплачуватися, в тому числі перевізна. Бензин і робочий час водія повинні звідкілясь оплачуватися. Хочете змін фінансування чи форми оплати - добивайтеся цього на громадських слуханнях в установленому порядку. подавайте конструктивні пропозиції і впроваджуйте. А будете бикувати порушувати порядок, то будете їздити бескоштовно, але не на тому транспорті про який думаєте і не тим маршрутом.
  • Anonymous

    Ти бикота по життю, пасть свою прикрий, тварино, мова не про них, мова про виродків=маршрутчиків. Але ти можеш пінитися скільки влізе - буде все рівно не так як ти хочеш - а буде по-моєму. Конкретно я за проїзд не плачу чисто із принципу - хоча не є пенсіонером - і нехай якиїсь урод-маршрутчик спробує мені щось муркнути...
  • Anonymous

    Попустіться зі своїми емоціями дурними. Наші солдати вмирають, а ви тут перевізний срач розвели. Ех((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up