Партнер рубрики Події

У Тернополі планують створити центр діагностики для виявлення онкології на ранніх стадіях

У Тернополі планують створити центр діагностики для виявлення онкології на ранніх стадіях
  • Про проект сучасного діагностичного центру, аналогів якому немає в Західній Україні, говорили на прес-конференції 16 липня. 
  • Аналогічний центр зараз працює у Харкові. Створення центру в Тернополі зараз у процесі обговорення. 

 

- Компанія, яка планує створення центру, вже багато років успішно надає діагностичні послуги не лише мешканцям Харкова, а й людям зі всієї України, - каже керівник проекту, головний лікар медичного центру "Європейський радіологічний центр" Ігор Путря. - Географічне розташування Тернополя є ідеальним для аналогічного центру. Тут зможуть отримати допомогу люди із всієї Західної України.

За словами ініціаторів, медичний центр має вміщувати потужне обладнання, яке дозволить виявляти хвороби на ранніх стадіях. Серед іншого обладнання тут планують розмістити апарати для магнітно-резонансної томографії, ультра-звукової діагностики, ендоскопії, цифрові мамограф та рентген тощо, а також містити сучасну клініко-діагностичну лабораторію.

- На жаль, сьогодні спалахи онкологічних захворювань на високому рівні, - продовжує лікар. - Проблема в тому, що сьогодні, практично вся онкологія діагностується на 3-4 стадіях, які дуже важко лікувати. Відсутність та низький рівень ранньої діагностики - найважливіші причини. Ми прийняли рішення про створення в Тернополі сучасного центру, але це ще не все. Біля цього центру ми плануємо побудувати сучасний центр променевої терапії онкохворих пацієнтів. Аналогічних центрів немає в Україні. 

Відео дня

Зараз створення центру обговорюють із представниками місцевої влади. Заклад має бути приватним, але за словами голови Тернопільської обласної ради Віктора Овчарука, відповідно до Медичної реформи, приватні заклади також можуть підписувати угоди із пацієнтами про надання послуг за кошти Національного центру здоров'я.

Ініціатори проекту зазначають, що планують проводити перемовини із керівниками медичних закладів Тернополя про виділення приміщень під розташування обладнання. Після підготовки необхідних документів, центр у Тернополі реально створити впродовж півтора року. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Київстар

    Приїхали  з Харькова , зі своїм обладнанням , щоб встановили в комунальних лікарнях , щоб  заробляти гроші в Тернопільских  лікарнях.
    Побудуйте  окремо свою приватну кантору  і не влазьте  в комунальні лікарні.
  • Ігор Буда

    подібних центрів і центриків в тернополі достатньо. створення ще одного бізнесорієнтованого закладу не є рішення проблеми. Головна -кошти. Без фінансової участі держави , без створення системи виявлення, люди далі помиратимуть через бідність. Супрун робить перші кроки. І що? Та її просто зжирають.
  • Katya Kondratyuk

    Чому для відкриття приватного бізнесу потрібне благословення депутата?

    Володимир Шевченко reply Katya Kondratyuk

    Katya Kondratyuk вибори ж
  • Oleg Synovets

    Чого тільки не обіцяєш перед виборами.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up