У Тернополі планують відремонтувати 82 двори. А ваш є у списку?

У Тернополі планують відремонтувати 82 двори. А ваш є у списку?

У Тернополі планують відремонтувати 82 двори та 30 міжквартальних проїздів. Виділених коштів обмаль. Як показує практика, навіть за умови дофінансування грошей вистачає не на всі об’єкти в списку.

На дворі весна, а отже, час наводити лад у дворах. Які з них цьогоріч відремонтують у Тернополі, поговорили під час прямого ефіру на сайті «20 хвилин».

Нагадаємо, що нещодавно на виконкомі міськради затвердили список ремонту міжквартальних проїздів та дворів на 2019 рік.  За якими адресами заплановані роботи, розповів заступник начальника відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду управління ЖКГ, благоустрою та екології міської ради В’ячеслав Мокляк.

- Титульним списком запланований ремонт 82 прибудинкових територій, із них 11 завершують ще з минулого року, сума виділених коштів складає 28 млн грн, а також 30 міжквартальних проїздів, сума – 18 млн грн, - розповідає він. – У минулому році виконали роботи по 11 міжквартальних проїздах (16 млн), а також відремонтували 46 прибудинкових території (41 млн грн). Безумовно, закладеної суми на даний момент недостатньо, у межах виділеного фінансування ми зможем зробити лише до 40 прибудинкових територій, але маємо надію, що буде перевиконання бюджету. Ми зможемо доотримати гроші, відповідно, буде дофінансування.

Відео дня

Загалом у Тернополі експлуатується понад 1300 багатоквартирних житлових будинків. Щороку протягом останніх 9 років виконують роботи по капітальному ремонту. Динаміка кількості оновлених дворів зростає. На жаль, зростає і вартість матеріалів та роботи. Прибудинкова територія одного будинку, як зауважує пан Мокляк, обходиться в межах 1,5 млн грн і більше.

- Усе залежить від площі території, стану ділянки, покращення умов тощо, - продовжує експерт. – Питання формування переліку об’єктів на рік починалося з осені минулого року. Яким чином формується список. Це – і перелік звернень громадян, і пропозиції балансоутримувачів, ініціативи ОСББ, депутатів, фізичне обстеження стану територій, попереднє погодження сформованого переліку, затвердження депутатської комісією та прийняття рішення виконавчим комітетом міської ради.

В’ячеслав Мокляк запевняє, що ніхто не лобіює жителів того чи іншого будинку. І додає, що тернополянам треба бути активнішими та повідомляти про проблему своїх депутатів чи управління ЖКГ.

Користувачі сайту «20 хвилин» лишили не тільки питання гостю ефіру, а й реальні фото, як виглядають їхні двори. Пан Мокляк зауважив, що вони врахують усі побажання читачів та ще раз переглянуть, як можна допомогти тим, кого немає і списку.


 

Найцікавіші обговорення на сайті «20 хвилин»:

 

Анонім

Вулиця Валова загальний двір  будинків 1, 3, 5, 7,9. Стан жахливий. Чи буде ремонт?

В’ячеслав Мокляк

Цей двір не внесений у список. На майбутній рік можем розглядати. Стан не є кращий, ніж в інших. Але коштів на нього цьогоріч не буде.

 

Мар'яна

Доброго дня, ось засипали частково ями по вул. Макаренка 5, цікавить, чи будуть проводитися ще якісь ремонтні роботи чи це все?

В’ячеслав Мокляк

У список він не включений. Але підприємства, які утримують такі будинки, матимуть відходи від фрезерування, тож зможуть локально провести поточний ремонт, аби забезпечити проїзд та прохід.

 

Олеся

Чому жеки нічо не ремонтують?

В’ячеслав Мокляк

Вони будуть це робити. Частина підприємства мають свою дорожню техніку. Тому будуть робити поточні ремонти.

 

Марія Пелих

Прочитала, де саме мають робити ремонт міжбудинкових територій. Цікавила вулиця Лесі Українки. Так от збираються проводити, починаючи з дев’ятнадцятого  будинку. А такі як п’ятий, дев’ятий, одинадцятий і тринадцятий пропустили. Чи вони гадають, що там майже ідеально і не потребує ремонту? Лесі Українки 13, у порівняні з тими іншими, - то майже ідеальна дорога. Бо під одинадцятим уже не дорога, а всього лиш напрямок. Під час дощу, пройти не реально. А в п’ятому будинку, перший під’їзд і до другого зроблений ремонт, а решта не доробили…

В’ячеслав Мокляк

Тут буде ремонт міжквартального проїзду. Частину зробимо цього року, решта – наступного. Є межа робіт для кожної ділянки.


Василь

Вулиця Камінна, 4. Історичний центр міста :) Щорічно утворюються провалля до 40-50 см. Варто звернути на це увагу. Щоб не прийшлося перестилати повністю, як на Танцорова,22 в 2018 році.

В’ячеслав Мокляк

На Камінній, 4-6 ми зробили по фасадній частині тротуар, двори робити не будемо. Такого провалля, як там пишуть, нема. Це -15-20-квартирний будинок, тому доцільно зробити двори, де в будинках живе більше тернополян.


Від редакції

Які фактори враховують при плануванні списку?

В’ячеслав Мокляк

Враховується наявність пішохідного і транспортного потоку, наближеність закладів освіти та медицини.

 

Сергій

У 2015 році тернополяни звернулись з петицією про ремонт пішохідної доріжки між вул. Довженка та вул. Гайова. Петиція набрала необхідну кількість голосів, були виділені кошти на документацію та ремонт. Чому не зроблений ремонт доріжки?

В’ячеслав Мокляк

Для тротуарів інший титульний список, більше сказати не можу.


Наталя

А що з плитами між будинками? Хто за ними стежить?

В’ячеслав Мокляк

Що стосується обстеження та придатності, згідно з правилами утримання будинків та прибудинкових територій, про це повинно дбати підприємство, яке обслуговує житловий фонд. Працівники мають проводити весняний та зимовий огляд виступаючих конструкцій та будівлі в цілому.

 

Від редакції

У час негоди з будинків злітала плитка. Як бути з нею?

В’ячеслав Мокляк

Це – хвороба панельних будинків. Перспектива єдина – утеплення. У місті працює лояльна програма енергоефективності – на умовах співфінансування з міськрадою.

Ще як варіант – на перших поверхах ставлять сітку для вловлювання плитки.

 

Таня Карвацька

А на Малишка, 2 щось буде?

В’ячеслав Мокляк

Не включали. Промоніторимо цей об’єкт ще раз, або передбачати перспективу 2020-го, або чекати дофінасування цього року.

 

Олег

Вербицького, 10 двір – ужас

В’ячеслав Мокляк

Цей двір є у списку на ремонт. Уже замовили документацію.

 

Ліля

Вул. Дорошенка була включена у перелік на 2018 рік. Де ремонт дороги?

В’ячеслав Мокляк

Вулицю ремонтували, прибудинкова територія в список не включена.
 

Надія

Дуже цікавить ситуація з проходом на бульварі Куліша між будинками 6 і 8. Щоденно діти і батьки долають ями і калюжі по дорозі в садок. Колись писали на сайт, була відписка "як тільки, так зразу". Доручіть будівельним компаніям облаштувати прохід, які будують там цілий масив на колишніх дачах, шукайте різні варіанти. Вірю, що до свят дітки тупатимуть в садок по відремонтованому шляху.

В’ячеслав Мокляк

Шукати компроміс із забудовниками, звісно, треба. Але доцільність ремонту буде тоді, коли закінчать будівельні роботи.


Володя

Слівенська, 9 – двір потребує ремонту

В’ячеслав Мокляк

Нема в списку.

 

Юра

На що ви жалієтесь))) Дружба, вул. М.Кривоноса, буд. 3.   Зробіть нам, будь ласка, хоч якусь дорогу
В’ячеслав Мокляк

Тут розбита дорога, завужена проїзна частина. Але, на жаль, коштів на цю територію не виділили.


Ярослав Своринь

Ділянка вулиці Бригадна, минулого року була петиція, щоб зробили тротуар від садочку № 32 до будинку Бригадна, 14а. Петиція набрала необхідну кількість голосів. Питання чому не включили в список ремонту на 2019 рік?

В’ячеслав Мокляк

Звертайтесь в управління ЖКГ.


Тернополянин

А на Галицькій, 35?

В’ячеслав Мокляк

Це зона підтоплення. Поки не збудують нові колектори, сенсу щось робити нема. Питання маєм вирішити цього року.


Ярослав

Дорога біля будинку № 11 на вулиці Лесі Українки. Фото зроблені в грудні 2018 року, через день після того як жеківці  посипали щебенем ями.

В’ячеслав Мокляк

Виготовлена документація на цей об’єкт, він є у списку.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (27)
  • Maria Fundalevuch

    Вулиці Чернівецької теж немає в списку.Дорога в жахливому стані.
  • Luda Skoropad

    МИРА 9  ПЕРЕД БУДИНКОМ ПРОЙТИ НЕ МОЖЛИВО КОЛИ ВИПАДАЮТЬ ДОЩІ ТА ЗИМОВО ОСІННІЙ ЧАС.ТАМ ЩОСЬ БУДЕ РОБИТИСЬ?
  • Luda Skoropad

    П'ять років просимо ЖКХ вкючити в титульні списки ремонт прибудинкової території вул.Живова 18.Коли мешканці дочекаються ?Скільки ще потрібно ходити, просити за 40 років  провести ремонт асфальтного покриття прибудинкової території.
  • Надія

    15 квітня, 27. В дворі ввечері можна поломати ноги. ???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up