Партнер рубрики Події

У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ

У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ

Кіно створювали упродовж трьох років та є результатом цивільно-військового співробітництва українських режисерок Тетяни Кулаковської та Анни Мартиненко з командирами бойових підрозділів та воїнами Сил спеціальних операцій ЗСУ. 

У Тернополі в кінотеатрі «Злата» 18 квітня відбулась прем'єра фільму «ВОВК. СТРАХУ НЕМА». На подію зібрався майже повний зал охочих переглянути стрічку.

Фільм «ВОВК. СТРАХУ НЕМА» розповідає про те, що українці вже переживали жорстоку агресію і геноцид з боку росії. Йдеться про історичний дискурс намагань радянської влади репресивними методами знищити українську мову, культуру, інтелігенцію та знищення українців Голодомором. 

Відео дня

Голоси та обличчя героїв фільму замасковані задля безпеки героїв. Фільм створювали незалежні авторки за підтримки українців та національних компаній, без державної підтримки.

На прем'єрі була присутня співрежисерка фільму Анна Мартиненко, яка розповіла журналістові «20 хвилин» цікаві деталі про стрічку.

— Насамперед цікавим є те, що назва фільму виникла під час зйомок. Вона сформувалась у два етапи. Перша частина назви «Вовк» виникла тому, що кіно про захисників України, відомих як «Вовкулаки» або «Воїни ночі». Оскільки слово «вовкулака» нам не дуже підходило у контексті фільму, то ми взяли лише частину слова «Вовк». Кінцева частина назви виникла під час нашої розмови з військовим керівником. Ми запитали про їхнє гасло, на що він відповів — «страху нема». Так і народилась назва стрічки «ВОВК. СТРАХУ НЕМА» — говорить режисерка.

За словами Анни Мартиненко невід'ємною частиною будь-якого кіно є сценарій, а саме послідовність дій та зйомок, але не у цьому випадку.

— В документальному фільмі не може бути сценарію, написаного завчасно. Так, є ідея, герої, але коли ти починаєш знімати, завжди вносяться корективи. Насправді це — безшовне полотно, хоча, воно має автора, який трішки вводить в контекст — додає Анна Мартиненко. 

Також режисерка розповіла, що військові, які знімались у фільмі охоче спілкувались з авторами стрічки та легко йшли на контакт.

— Насправді герої стрічки хотіли висловитись. Звичайно, вони добре подумали, що і як говорити, але розмова була легкою. На мою думку, найважливіше те, що нам вдалося побачити, як наші воїни не зупиняються ні на мить. Їх насправді не бентежить дощова погода, чи снігопад, вони мовчки виконують свою роботу. Тому «страху нема», нам потрібно жити, перемагати та шанувати наших воїнів, —  зауважує Анна Мартиненко.

Переглянути фільм можна у кінотеатрі «Злата» до 24 квітня включно. Вартість квитка — 100 гривень. Дати і час найближчих сеансів, які можна відвідати: 

Довідка. «ВОВК. СТРАХУ НЕМА» — це кіноісторія вдячності за невтомну 10-ти річну оборону рідної землі Збройними Силами України, вшанування воїнів, які віддали свої життя за волю та незалежність України. Для ветеранів АТО та ООС, для кожного захисника, який зараз на фронті, для родин військових та загиблих героїв, для всіх родів військ ЗСУ. Фільм «ВОВК. СТРАХУ НЕМА» це  — громадянська вдячність і шана про найголовніших людей України — військовослужбовців. 

Автор — Володимир Романишин

 

Читайте також:

Дні кіно від ТРО: дивіться про відвагу військових на фото та екрані

Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябін

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up