Партнер рубрики Події

У Тернополі проведуть благодійний ярмарок солодощів для Матвійчика

У Тернополі проведуть благодійний ярмарок солодощів для Матвійчика

Конкретної ціни солодощі не матимуть, волонтери даватимуть їх за пожертви на лікування дитини

Благодійний ярмарок солодощів для збору допомоги для 2-річного Матвійчика, у якого виявили пухлину нирки, організовують студенти медуніверситету. 

Читайте також У дворічного Матвійчика пухлина нирки: потрібні молитва і кошти

30 березня біля пам'ятника Франкові з 11.00 можна придбати кекси чи печиво і допомогти Матвійкові Каніщуку з села Іванківці Лановецького району побороти хворобу.

- Ми з одногрупниками побачили в соцмережі прохання про допомогу на лікування Матвійчика, - розповідає студентка ТДМУ Наталія Романюк. - Я теж родом з того району, що і цей хлопчик, з сусіднього села, тому вирішила допомогти. Крім того, ми з одногрупниками колись уже робили благодійні ярмарки. 

Відео дня

До акції планують долучитися 15 одногрупників і однокурсників Наталії. Вони спечуть печиво, кекси.

Бажаючі допомогти можуть пожертвувати певні кошти, натомість взявши собі смаколика. 

- Ми закликаємо прийти на наш ярмарок, скуштувати наші вироби і підтримати Матвійчика. Хочемо зібрати якнайбільше коштів, щоб допомогти дитині, - каже Наталія. - Конкретної ціни наші вироби не матимуть. Ми будемо розповідати людям, які підходитимуть до нас, історію Матвійчика, що своїми коштами вони можуть зробити добру справу. 

На своїй сторінці в фейсбуці Dr.in_white волонтери написали наступне: "Маленькій людині потрібна допомога! Матвійкові 2 роки і в нього онкологічне захворювання - нефробластома правої нирки, мтс у легені ст.IV кл.гр.2 Т2NxMI. Оплатити дитині лікування немає можливості. Мама самостійно виховує 2-х діток, живуть вони в малесенькому селі. Реквізити для зарахування коштів на карту Приватбанку: 5168 7555 2513 4132 - Каніщук Лілія Павлівна (мати дитини)"

Також можна долучитися до ініціативи, якщо принести волонтерам свої солодощі.

- Єдине прохання з питань безпеки, щоб це були вироби без крему, а сухе печиво, кекси і т.п, -  зазначила студентка.

Волонтери кажуть, що ярмарок солодощів триватиме кілька годин.

А ви уже відгукувалися на схожі ініціативи?

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, TelegramInstagramViber та YouTube.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Іруня Матіяшик

    Господи допоможи
  • Марія Репак

    Репост
  • Марія Репак

    Господи допоможи оздорови спаси
  • Ирина Наумчик

    Господи спаси и помоги выздороветь этому малышу
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up