У Тернополі Пушкін уже не Йоулупуккі, але в шапці

У Тернополі Пушкін уже не Йоулупуккі, але в шапці

У міській раді повідомляють, що пам'ятнику О. Пушкіну повернули попередній вигляд.

Реагуючи на численні звернення тернополян, 23 грудня з пам’ятника О. Пушкіну, що розміщений у скевері В. Чорновола, прибрали новорічний костюм фінського Різдвяного персонажу Йоулупуккі, що був елементом декору до новорічно-різдвяних свят в рамках Файного зимового містечка-2020. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Відповідне доручення надано керівництву КП «Туристично- інформаційний центр м. Тернополя». 

Нагадаємо, у червоний новорічний костюм Олександра Пушкіна на Чорновола одягнули 20 грудня. І до пам'ятника прикріпили табличку із надписом Йоулупуккі
Обрали для хайпу Олександра Пушкіна на вул. Чорновола. Вирішили перевітилити його в Йоулупуккі, зазначали в ТІЦ. Як пояснював його керівник Тарас Ковальчук, Дід Мороз - під санкціями, Санта Клаус - далеко, а у Миколая невідповідна національність. Тому обрали образ Йоулупуккі.
 

Відео дня

Новина про новорічне вбрання для пам'ятника Пушкіну зібрала більше сотні коментарів. Реакція читачів була різна.

Віталій Карп написав: Вдягніть ще С. Крушельницьку снігуркою.

Марія Бенза: "Не подобається Пушкін - краще знесіть, але це неподобство. Українці заявляють про себе як культурна нація, чи не так?"

Андрій Пашкар: Посьміховище.

Ігор Буда: "щодо коментарів. з сприйняттям гумору проблеми. АС писав про свій памятник, до якого і фіни прийдуть. от Пууккі і прийшов. Постоїть та піде. Гарна ідея."

Олександр Зазуляк:  Це означає, що в когось дах поїхав. Вже, нема з чого сміятись! Ще всі пам'ятники так переодягніть і буде саме "файне місто" в Україні."

Анонім: Пацикі!!! Ковальчук Тарас!! Бандера Шевченко та Франко теж мерзнуть! Хайпаніть! До вас приідуть!

Максим Стаюра: 98% з «інтелектуалів» прокоментувавших пост жодного твору цього пропагандиста не прочитали, а захищають ніби Батька їхнього так оділи) Не забувайте, для чого це зроблено і включіть трішки гумор)".

Чому всетаки одягнули пам'ятник - дивіться у відео:

Лілія Жижура у facebook прокоментувала: "Ви що справді думаєте, що це гарно? Це ж несмак!!! Так, у Європі одівають пам'ятники,але ж не так жахливо((( Ну не вмієте самі щось зробити,то поїдьте хоча б у сусідній Львів і подивіться, як це робиться(((("

Nataliia Lisova написала: Естетика сумнівна, має зовнішній вигляд опудала та може трактуватись як вандалізм.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Сергій

    Коментар небритого -немитого бомжа вражає. З його слів, якісь незрозумілі особи(схоже такі ж бомжі) вирішили, що вони після будуна всі Пуукі, і щоб на пляшку намутити(вкрасти з бюджету міста), можна всім розказати про Пуукі-джукі і всякі там ля-ля-ля. Стидно за таких недорозвитків, які повчають що тернополяням слід фотографуватись на фоні сплюндрованих памятників. НЕДОРОЗВИНУТІ! Якщо вас не виховали батьки, школа, інститут, армія- не показуйте свої обмежені розумові здібності на все місто! Ганьба і міській раді, що дозволяє такими поступками ганьбити місто!
  • Хтоссь

    Але ватників в тернополі розвелось.
  • феся

    Позор  той ковальчук вже пластінку поміняв бреше , але вже наоборот. Придума одіти Пушкіна , а тепер бреше то не я то хтось інший,
  • Зоряна

    Дякувати Богу адекватність перемагає рагульний дібілізм !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up