Партнер рубрики Події

У Тернополі ще три житлові будинки можуть відключитись від централізованого теплопостачання

У Тернополі ще три житлові будинки можуть відключитись від централізованого теплопостачання

15 вересня на засіданні 31-ї сесії міської ради депутати внесли зміни та доповнення в документ «Схеми теплопостачання міста Тернополя». Відтак мешканці ще трьох будинків зможуть підключити у своїх домівках індивідуальне опалення.

Про це повідомили в Тернопільській міській раді.

— Зокрема, до переліку будинків, які пропонують остаточно перевести на теплопостачання від індивідуальних автономних котлів з наступним відключенням від системи централізованого теплопостачання, додали будинки за адресами: вул. Юліана Опільського, 2; вул. Стрімка, 7; вул. Патріарха Мстислава, 2. Відтак, мешканці зможуть підключити у своїх домівках індивідуальне опалення, — йдеться у повідомленні.

Рішення прийняли, враховуючи рекомендації засідання постійно діючої комісії для розгляду питань щодо відключення споживачів від систем (мереж) централізованого опалення (теплопостачання) і постачання гарячої води та висновок постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології та надзвичайних ситуацій, енергозабезпечення та енергоефективності.

Відео дня

Відключення будинків здійснюватиметься відповідно до Порядку відключення споживачів від мереж (систем) централізованого опалення (теплопостачання) та постачання гарячої води, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 26.07.2019 №169.

Нагадаємо, що мешканці багатоквартирних будинків у Тернополі можуть відключитися від централізованого опалення та гарячого водопостачання (ЦО та ГВП), де усі 100% мешканців виявили таке бажання, або у яких більше 50% квартир та нежитлових приміщень вже відключені від центрального опалення та гарячого водопостачання.

Довідка
Перелік багатоквартирних будинків, у яких більше ніж половина квартир та нежитлових приміщень відокремлена (відключена) від ЦО та ГВП тут

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали про досвід мешканців будинку на Будного, як відключитися від центрального опалення.

 

Читайте також:

Як будинок на Будного повністю відключився від центрального опалення? Практичні поради від мешканців

У Тернополі ще два будинки відключать від централізованого теплопостачання

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up