Партнер рубрики Події

У Тернополі слідкують за правилами паркування

У Тернополі слідкують за правилами паркування
  • Інспектори управління муніципальної інспекції перевіряють, як водії у Тернополі дотримуються  правил паркування.
  • До порушників вживають заходи адміністративного впливу.

Хаотичне паркування автомобілів у невідведених для цього місцях ускладнює рух транспорту, заважає як перехожим, так і іншим водіям, може бути причиною потенційних небезпек на дорогах. З метою впорядкування паркування на вулицях міста за цим процесом стежать муніципальні інспектори, – повідомляють у міській раді. Вони працюють у різних мікрорайонах міста, зокрема, у центральній частині Тернополя, на перехрестях, пішохідних переходах, смугах для руху громадського транспорту, в місцях, де заборонено паркуватися відповідно до дорожніх знаків та розмітки. Увагу також приділяють фіксації порушень розміщення авто на газонах та у дворах біля багатоповерхових будинків.

Під час перевірок інспектори з паркування виявляли масові порушення правил на таких вулицях: Пирогова-Шпитальна (біля КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги»), бульв. Тараса Шевченка, перехресті Степана Качали-Юліана Опільського-вул. Камінна,  Героїв Євромайдану,  Торговиця (біля ТРЦ «Орнава»), Івана Франка  та Старий Поділ. Наразі їх кількість зменшена.

Відео дня

В управлінні муніципальної інспекції нагадують мешканцям, що повідомляти про порушення правил паркування слід за номером: 073 01514 81. Інформація має доповнюватись фотофіксацією порушень та зазначенням відповідної адреси.

У міськраді зазначають, що  з метою покращення функціонування транспортної мережі Тернополя проводиться робота з розробки нових схем організації дорожнього руху. Вона передбачатиме встановлення нових знаків  для зупинки та стоянки автомобілів. Водіїв просять бути уважним під час паркування транспортних засобів.

До слова, під час 25 сесії міської ради сьогодні, 28 квітня, депутати підтримали рішення щодо платних парковок міста. Дві стануть безкоштовні, а одна – платною. Проєкт рішення передбачає, що дві парковки на вулиці Микулинецькій та вулиці 15 Квітня стануть безкоштовними. На вулиці Микулинецька є 17 паркувальних місць, 15 з яких платні. На вулиці 15 Квітня – 27 паркувальних місць, з них 24 платні. А от біля Українського дому Перемога на бульварі Шевченка паркування стане платне. Ця парковка розрахована на 18 місць. 

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, що на вулиці Бережанській, яка визнана місцем концентрації ДТП, можуть змінити схему організації руху. Також повідомляли, що пішоходи-порушники масово отримують штрафи віл Патрульної поліції.

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up