Партнер рубрики Події

У Тернополі у військкоматі з п'ятого поверху випав призовник (оновлено)

У Тернополі у військкоматі з п'ятого поверху випав призовник (оновлено)
  • 20 травня близько 18 години на обласному збірному пункті Тернопільського ОВК сталася надзвичайна подія.
  • Поліція порушила справу за доведення до самогубства. 
  • Медики поки не дають слідчим дозволу на спілкування з травмованим хлопцем. У нього відкритий перелом руки, політравма та струс головного мозку. 

Попередньо встановлено, що призовник Бережанського ОМВК, намагаючись самовільно залишити розташування призовного пункту, здійснив спробу спуститися з п’ятого на перший поверх будівлі по карнизу, зірвався та впав на дах сусідньої будівлі. Внаслідок цього призовник отримав травми різного ступеню тяжкості.

Нарядом по збірному пункту постраждалому була надана перша медична допомога. На даний час призовник транспортований до стаціонарного медичного закладу міста. Загроз життю призовника немає.

Військовим комісаром Тернопільського ОВК призначено службове розслідування для з'ясування причин, які призвели до даної події, повідомляє Тернопільський  військовий комісаріат.

Відео дня
  • Відомості про подію внесені в Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 120 Кримінального кодексу України, - повідомив начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. – Йдеться про доведення до самогубства.

Санкція статті передбачає обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років.

Потерпілого хлопця госпіталізували. Медики виявили у нього відкритий перелом руки, політравму та струс головного мозку.  

Поліцейські потерпілого ще не опитували. Якщо його стан не погіршуватиметься, лікарі дозволять це зробити сьогодні, 21 травня, о другій половині дня.

Юридична довідка

Стаття 120. Доведення до самогубства

1. Доведення особи до самогубства або до замаху на самогубство, що є наслідком жорстокого з нею поводження, шантажу, примусу до протиправних дій або систематичного приниження її людської гідності, -

карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

Читайте також: Мати призовника каже, що його побили та викинули з вікна
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Yuliya Gulakova

    якась безграмотна назва статті. Соромно за журналістів🤦‍♀️
  • Анонім

    Військомат вже зовсім берега попутав це  вже другий аналогічний випадок . Може пора міняти систему ,а не користуватися замашками радянського союзу . Що за діла ,де написано ,що військомат має право тримати людей в закритих приміщеннях . Нехай с.....и читають конституціїю " Ніхто не може бути позбавлений свободи ,свободи пересування ну і так далі окрім суду" .  Медогляд те саме ніхто не може бути підданим насильницьким дослідам ,медоглядам окрім випадків ,котрі несуть загрозу для життя людини . Тим більше військомат не відноситься до медичної установи ,а це значить , що під час огляду можна занести любу хворобу  .  Щодо лікарів , то це називається гра в одні ворота ,або "пятилетка за один рік" .У них одна коронна фраза "В лікарні не лежав значить придатний" . Нехай спочатку почнуть себе вести нормально , медогляди нехай проводять в лікарнях , ось тоді і призовники почнуть нормально вести . Позашугували людей , відношення хамське ,медогляди ,котрі морально принижуть ,і ви с......и хочете щоб люди добровільно йшли служити . С.......и робіть високоточну зброю ,яка б дозволила замінити купу людей .Ну б......ь чого б не дати людям вибір ,або ідеш служиш в армію ,або на військове виробництво ,і розробку  техніки. Народ знайте свої права .Кожен може оскаржити в суді результати медкомісії ,а це значить ,що поки суд буде розбиратися військомат не має права робити з вами жодних дій . Те саме щодо того, якщо примусово вас утримують у військоматі значить береться викликається поліція і пишеться заява , що вас примусово утримують ,заставляють проходити медичну комісію , що вже є порушенням .Якщо буде заява це вже  свого роду імунітет ,що військомат з вами нічого не зробе .

    Vadim Yasinskiy reply Анонім

    Їх же не в АТО забирають. Яке обмеження свобод? Це звичайний призов) Може психічний розлад був в хлопця. Або понаслухався рагулів, що шаріїв всяких дивляться, от і накрутив собі. Все може бути...

    Але те, що в умовах агресії пацанва зелена повинна вміти володіти зброєю і спец. технікою - це факт. Бо як почнеться масштабніша агресія - вибирати не буде з кого, більшість ссикунів просто втече, як славнозвісний БТРО Прикарпаття і т.п. свині, а з меншості потрібно вибирати. Тому нехай краще хоч якась військова підготовка буде.

    Діонісій reply Vadim Yasinskiy

    в мене двоє плимінників, які служили, цього року дембельнулись, були в АТО під час служби, не на передовій, але поруч.

    Анонім reply Vadim Yasinskiy

    Обмеження в тому , що тримають їх там як в тюрмі під замком на 5 поверсі . Де написано , що навіть після медкомісії військомат має право тримати призовників . Пройшов медкомісію  дали тобі розпорядження на збірний пункт на певну годину і все .Не зявився значить вже поліція розбирається .Щодо психічного розладу ,а це вже медкомісія має визначати ,і не так поверхнево ,а в лікарні .Що то за медкомісія така ,яка поверхнево оглядає .Має бути повний комплекс обстеження в лікарні ,а тоді виносити рішення про придатність . В умовах агресії не тільки військові мають бути ,але ще тилове забезпечення військовою технікою і спорядженням тобто військове машинобудування.Що військова техніка з неба падає та ні її так само роблять люди . Ну є у нас люди, котрі не хочуть на плацу 1,5 роки каблук сточувати ,але вони можуть бути толковими слюсарями ,регулювальниками радіоапаратури , токарями ,фрезеровщикаит , технологами ,конструкторами . Людям треба давати вибір або на військове виробництво або в армію . Зараз є багато ремонтних військових частин де люди можуть себе реалізувати ,і повірте там є що відновлювати. М.....к янукович добре постарався щоб все розвалити . Але ще раз кажу  ,що спілкування призовника і представників військомату має відбуватися в нормальній обстановці тобто шукати компроміс ,а не так ,що поверхневу медкомісію пройшов і все давай в казарму на 5 поверх і це так ніби ти їхня власність . Щодо військової підготовки то її треба проходити добровільно і то як курси навіть по тій самі снайперській стрільбі на базі якоїсь військової частини ,і повірте люди потянуться до цієї  справи .

    Vadim Yasinskiy reply Анонім

    З тиловим забезпеченням є багато нюансів. Перший момент - багато техніки було розконсервовано навіть не зі складів ВСУ. Другий момент - стільки людей не потрібно і + це не проста спеціалізація. Бармен, менеджер, двірник, -  ремонтувати техніку не зможе, навчити, в коророткі терміни, теж не реально. А от пройти курси підготовок і отриматий найпростіші військові освіти - реально. Вибір цілком ергономічний. Курси снайперів?) Хорошо снайперська гвинтівка коштує до 15 тис. долларів. В нас грошей не вистарчить на такі забавки, хоча звучить цікаво, були б як фіни =)

    Нарахунок медкомісій - є особова справа на кожну людину, яка передається з поліклінік, по місцю проживання, тому і огляд поверхневий.

    Я взагалі в шоці з воєнкоматів в Україні, вони провели мобілізацію без каталогів, які були благополучно знищені, за часів яника. Проводили все по картотекам (паперовим) особових справ тих, кому за 35))) Це фантастика на грані фантастики. Тому і було стільки відмов, в перші місяці війни.

    Тут не в армії справа, а в політиці. Пеця зміниться, можливо і буде більше бажання йти в армію, а поки що це обовязок, який всі виконують для себе і своїх близьких. Вибір без вибору, як кажуть.

    Anonymous reply Vadim Yasinskiy

    Перепрошую, а з якого моменту призовник позбавляється конституційних прав?

    Анонім reply Vadim Yasinskiy

    Ну і ,що  з того ,що було багато розконсервовано   техніки . Як взялися до діла купа техніки була розкомплектована . Я знаю про ,що я кажу . Ніхто і не каже ,що 100% призовників мають бути в тиловому забезпечені . Є люди котрі закінчили технічні вузи ,і  котрі можуть ремонтувати ,виготовляти запчастини до техніки ну і так далі .Щодо фінів погоджуюсь треба у нас всіх ставити під рушницю ,і саме основне показувати це по телевізору ,і повірте москальня буде боятися сюда лізти .
  • Валентина Гончар

    АРМІЯ - ЦЕ НАУКА ВБИВАТИ ЛЮДЕЙ, ТОДІ ЧОМУ  ЖОДЕН СВЯЩЕННИК  НЕ НАГАДАЄ  ПРО БОЖУ ЗАПОВІДЬ "НЕ ВБИВАЙ!"
  • Людмила Волошинович

    Так тримати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up