Партнер рубрики Події

У Тернополі відбулося спецпогашення марки «Доброго вечора, ми з України». Які є обмеження на продаж

У Тернополі відбулося спецпогашення марки «Доброго вечора, ми з України». Які є обмеження на продаж
  • Придбати нову марку з «українськими тракторними військами» можна уже від сьогодні, 28 липня, у всіх відділеннях поштового зв’язку АТ «Укрпошта» та онлайн.
  • Зображення на марці відтворює реальні події, які мали місце на Миколаївщині: український трактор тягне покинутий російський танк.
  • Автором ескізу стала дизайнер-графік та викладач живопису Анастасія Бондарець.

28 липня з нагоди Дня Української Державності «Укрпошта» ввела в обіг четверту поштову марку воєнного стану «Доброго вечора, ми з України». Доповненням патріотичної серії стали випущені тематичні листівки, конверт «Перший день», художній конверт та мерч із зображенням марки. Урочисте спецпогашення відбулося цього дня і у Тернополі.

Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

Відео дня

Історія марки

Для вибору патріотичної сюжету для випуску чергової поштової марки оголошували інтернет-голосування у соціальних мережах та вперше у застосунку «Дія». У народному голосуванні загалом взяли участь 834 тисячі українців, а переможцем конкурсу визначили ескіз дизайнерки-графіка і викладачки живопису Анастасії Бондарець.

«При створенні ескізу велике враження на авторку справили мужні і сміливі українські аграрії, тому одразу виникла ідея про зображення на марці «тракторних військ». На поштовій марці відтворено реальні події, що мали місце на Миколаївщині – український трактор тягне покинутий російський танк, згодом такі випадки з’являлися і в інших українських містах і селах. Трактор, що тягне танк, став одним із символів незламності українського народу», — зазначає директорка ТД АТ «Укрпошта» Любов Гринчишин.

Тираж — 5 мільйонів примірників

Загальний тираж поштових марок «Доброго вечора, ми з України» — 5 мільйонів примірників, з яких 3 мільйони – з номіналом М для оплати поштових відправлень всередині країни та 2 мільйони – з номіналом, призначеним для оплати міжнародної поштової кореспонденції.

Придбати нову марку з «українськими тракторними військами» можна уже від сьогодні, 28 липня, у всіх відділеннях поштового зв’язку АТ «Укрпошта» та онлайн.

Як зазначають у повідомленні, відповідно до обмежень на продаж, один громадянин може купити на одне замовлення не більше 2 маркових аркушів кожного номіналу (2+2), 2 конверти «Перший день», 10 конвертів та 10 листівок. 

Нагадаємо, поштову марку «Русский военный корабль, иди нах*й» ввели в обіг 12 квітня. Її назва – слова українських захисників острова Зміїний у відповідь російському кораблю, які стали символом спротиву військовій агресії РФ. Також «Укрпошта» випустила марку, присвячену знищеному українському літаку «Мрія». Сюжети для марок підприємство обирає шляхом голосування у соцмережах.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up