Партнер рубрики Події

У Тернополі відкрили Гуманітарний хаб для переселенців з Луганщини

У Тернополі відкрили Гуманітарний хаб для переселенців з Луганщини

Люди зможуть отримувати гуманітарну допомогу та професійні поради з питань пошуку роботи й працевлаштування, медичні, юридичні та психологічні консультації, а також допомогу в розв'язанні важливих питань.

У Тернополі відкрили Гуманітарний хаб Сєвєродонецької міської адміністрації для внутрішньо переміщених осіб Луганщини, які через широкомасштабну збройну російську агресію були вимушені покинути свої домівки.

Про це повідомляє Тернопільська обласна військова адміністрація.

Головною метою локації є підтримка внутрішньо переміщених осіб з окупованих територій Луганської області. Вони зможуть отримувати гуманітарну допомогу та професійні поради з питань пошуку роботи й працевлаштування, медичні, юридичні та психологічні консультації, а також допомогу в розв'язанні важливих питань.

Відео дня

Начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш зазначив, що відкриття у Тернополі такого осередку стане потужним кроком у співпраці Тернопільської та Луганської областей, а також безпосередньо Тернопільської та Сєвєродонецької міських територіальних громад.

— Переселенці, які проживають у Тернополі та у ближніх населених пунктах, можуть отримати допомогу безпосередньо в хабі. Розглядаються питання щодо надсилання гуманітарної допомоги поштою або можливого розвезення автотранспортом по віддалених громадах. Ми повинні докласти всіх зусиль, щоб люди почували себе в безпеці та мали усе необхідне, — сказав Володимир Труш.

Адреса хабу: вул. Михайла Грушевського, 5-А. Графік роботи центру – у будні з 10:00 до 15:00 год.

Нагадаємо, від початку повномасштабної війни, яку розпочала росія проти України 24 лютого, у Тернополі активно запрацювали гуманітарні штаби, де внутрішньо переміщені особи можуть отримати необхідну допомогу, зокрема, продуктові набори, одяг, засоби особистої гігієни тощо, повідомляла Тернопільська міська рада..

У вересні у Тернополі запрацював центр підтримки внутрішньо переміщених осіб «ЯМаріуполь».

Завдяки підтримці іноземних партнерів штаб при Тернопільському міському територіальному центрі соціального обслуговування населення отримав 25 міжнародних вантажів, а це – понад 130 тонн гуманітарної допомоги.

Гуманітарний штаб при «Центрі науки Тернопіль» отримав допомогу загальною масою 617 тонн, з яких української гуманітарної допомоги - 83 т, міжнародної допомоги - 534 т. Кількість усіх вантажів становить 240 одиниць, з яких українських - 69 та міжнародних – 171 одиниця.

Окрім цього, у Тернополі було організовано видачу індивідуальної допомоги, яку отримали 30 745 осіб, згідно з поданими 13 208 заявами. Таку ж допомогу отримали організації, підприємства, які допомагають переселенцям, військові та ВПО на основі 1409 заяв.

Також ми повідомляли, що у Тернополі завершують ремонт багатоквартирного будинку для внутрішньо переміщених осіб.

Довідка

У Тернопільській громаді продовжує перебувати більше 28 000 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Читайте також

У Тернополі завершується ремонт багатоквартирного будинку для внутрішньо переміщених осіб (ФОТО)

Подружжя митців з Київщини хоче встановити у Чорткові «Дерево подяки»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up